Connect with us

Szávay már az elsõ fordulóban búcsúzott Pekingben

Nincs kategorizálva

Szávay már az elsõ fordulóban búcsúzott Pekingben

Szávay Ágnes nagy küzdelemben, 7:6, 1:6, 6:3-ra kikapott az orosz Jelena Vesznyinától a pekingi WTA-torna elsõ fordulójában.

A mérkõzés remekül kezdõdött Szávay Ágnes számára, 2:1-es vezetésnél elvette Jelena Vesznyina adogatását, majd hozta saját szervajátékát is, így már 4:1-re is vezetett. Ezt követõen azonban feljött az orosz, egymás után három gémet is nyert, ezzel kiegyenlített.

Az elsõ szett végül rövidítésben dõlt el, amelyben Vesznyina bizonyult jobbnak.

A statisztikát tekintve kiegyenlített volt a mérkõzés, Szávay azonban nem tudta megfelelõ százalékban kihasználni lehetõségeit, négy bréklabdájából csak egyet nyert meg, míg Vesznyina kettõbõl egyet értékesített.

A második szett elején rögtön javított ezen a mutatón a magyar teniszezõ, Vesznyina sem az elsõ, sem a második adogatójátékát nem tudta hozni, érett Szávay egyenlítése. Az orosz csak 4:0 után tudott ismét játékot nyerni, de csak egyet, így 6:1-gyel lett a világranglistán 36. helyen álló magyar lányé a játszma.

A döntõ szett igen hektikusra sikerült, Vesznyina rögtön brékkel nyitott, de a soltvadkerti teniszezõnek sikerült felzárkóznia, 2:2 állt az eredményjelzõn. Pillanatok alatt viszont már az orosz vezetett 4:2-re. Ekkor egy maratoni hosszúságú játék következett, Vesznyinának több bréklabdája is volt, de Szávay hõsiesen küzdött, és hozta az adogatását.

Aztán Vesznyina keze nem remegett meg saját szervájánál, így a meccsben maradásért adogatott Szávay. Ebben az igen fontos játékban elõbb elhúzott 40:0-ra, aztán azonban nem összpontosított eléggé a befejezésnél, Jelena Vesznyina feljött, meccslabdához jutott, amit ki is használt – Szávay Ágnes az elsõ körben búcsúzott a pekingi tornán.

A nap folyamán Arn Gréta selejtezõs mérkõzést játszott Pekingben, õt a szintén orosz Vera Dusevina gyõzte le, így nem jutott fõtáblára.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top