Connect with us

Szávay már az elsõ fordulóban búcsúzott Pekingben

Nincs kategorizálva

Szávay már az elsõ fordulóban búcsúzott Pekingben

Szávay Ágnes nagy küzdelemben, 7:6, 1:6, 6:3-ra kikapott az orosz Jelena Vesznyinától a pekingi WTA-torna elsõ fordulójában.

A mérkõzés remekül kezdõdött Szávay Ágnes számára, 2:1-es vezetésnél elvette Jelena Vesznyina adogatását, majd hozta saját szervajátékát is, így már 4:1-re is vezetett. Ezt követõen azonban feljött az orosz, egymás után három gémet is nyert, ezzel kiegyenlített.

Az elsõ szett végül rövidítésben dõlt el, amelyben Vesznyina bizonyult jobbnak.

A statisztikát tekintve kiegyenlített volt a mérkõzés, Szávay azonban nem tudta megfelelõ százalékban kihasználni lehetõségeit, négy bréklabdájából csak egyet nyert meg, míg Vesznyina kettõbõl egyet értékesített.

A második szett elején rögtön javított ezen a mutatón a magyar teniszezõ, Vesznyina sem az elsõ, sem a második adogatójátékát nem tudta hozni, érett Szávay egyenlítése. Az orosz csak 4:0 után tudott ismét játékot nyerni, de csak egyet, így 6:1-gyel lett a világranglistán 36. helyen álló magyar lányé a játszma.

A döntõ szett igen hektikusra sikerült, Vesznyina rögtön brékkel nyitott, de a soltvadkerti teniszezõnek sikerült felzárkóznia, 2:2 állt az eredményjelzõn. Pillanatok alatt viszont már az orosz vezetett 4:2-re. Ekkor egy maratoni hosszúságú játék következett, Vesznyinának több bréklabdája is volt, de Szávay hõsiesen küzdött, és hozta az adogatását.

Aztán Vesznyina keze nem remegett meg saját szervájánál, így a meccsben maradásért adogatott Szávay. Ebben az igen fontos játékban elõbb elhúzott 40:0-ra, aztán azonban nem összpontosított eléggé a befejezésnél, Jelena Vesznyina feljött, meccslabdához jutott, amit ki is használt – Szávay Ágnes az elsõ körben búcsúzott a pekingi tornán.

A nap folyamán Arn Gréta selejtezõs mérkõzést játszott Pekingben, õt a szintén orosz Vera Dusevina gyõzte le, így nem jutott fõtáblára.

NSO

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top