Connect with us

Taróczy és Sávolt is dicsérte a tornagyõztes Balázs Attilát

Nincs kategorizálva

Taróczy és Sávolt is dicsérte a tornagyõztes Balázs Attilát

Kilenc év után ismét nagy sikert ért el magyar férfi felnõtt teniszezõ. Balázs Attila palermói challengerviadalon szerzett trófeája a legértékesebb gyõzelem Sávolt Attila 2001-es manerbiói tornanyerése óta.

„A harmadik szett elejétõl eldöntöttem, hogy nem érdemes görcsölnöm, felszabadultabban kell játszanom, és ez segített. Engem is meglepetésként ért a siker, ugyanis az olaszországi turném elsõ versenyén már az elsõ fordulóban kikaptam. Még az is megfordult a fejemben, hogy Palermóban el sem indulok, de szerencsére jól döntöttem” – mondta Balázs Attila a Nemzeti Sportnak, majd hozzátette: a világranglistán elfoglalt pozíciója feljogosítja õt arra, hogy jövõre fõtáblán kezdjen az összes challengertornán, sõt, idõvel az ATP-tornákra is odaérjen…

A magyar éljátékos 54 pozíciót javított korábbi helyezésén, így a 153. helyen található a legfrissebb ATP-világranglistán, amelyen jelentõs változás az élmezõnyben nem történt.

„Balázs Attila palermói gyõzelme tényleg nagy eredmény – méltatta az utódot Sávolt Attila. – Amikor a nyáron láttam teniszezni, jó benyomást tett rám a játékával, úgy érzem, minden megvan benne ahhoz, hogy idõvel a top százba kerüljön. Az önbizalmának használ talán a legtöbbet a palermói siker, tényleg elhiheti, hogy ebben a mezõnyben is megállja a helyét, ide tartozik. Ráadásul fiatal, rengeteget fejlõdhet még.”

A magyar játékosok pályafutását folyamatosan figyelemmel kísérõ korábbi klasszis, Taróczy Balázs szerint ez óriási lépés, s ennek köszönhetõen Balázs Attila odaérhet az ATP-tornákra is.

„Attila igazi teniszcsaládból jött. Bátyja, György is nagyon tehetséges volt, de ahogy lenni szokott, a család legkisebbje csinálta meg a szerencséjét – nyilatkozta Taróczy Balázs a Nemzeti Sportnak. – A Davis-kupamérkõzéseken rendre jól játszott az utóbbi idõben, ami jó jel volt. Késõn érõ típus, ugyanis a juniorok között nem volt kiugró eredménye, viszont évrõl évre egyre feljebb lép. Huzamosabb ideje stabilan játszik, ami nemcsak Magyarországon, de a nemzetközi mezõnyben is ritka. Egy ilyen versenyt megnyerni óriási dolog, eddig mindig az volt a baj a férfiteniszezõinkkel, hogy megrekedtek a tíz-tizenötezres tornák szintjén, míg Balázs Attila most átlépett egy határt. Óriási önbizalmat adhat neki, hogy ilyen erõs mezõnyben tudott gyõzni, hiszen ezeken a meccseken nüanszokon múlik a siker – aki viszont gyõztesen kerül ki ezekbõl a csatákból, megmutathatja magát ATP-tornákon is. Jó, hogy Balázs Attila, Fucsovics Márton és Zsiga Máté személyében több tehetséges férfi játékosunk van, akik egymást húzhatják felfelé.”

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top