Connect with us

A játékosok tisztújítást akarnak a teniszszövetségben

Nincs kategorizálva

A játékosok tisztújítást akarnak a teniszszövetségben

Végre „megszólaltak” a játékosok is. A Magyar Teniszszövetségben október vége óta a sajtón keresztül (is) dúló elnök kontra elnökség vitában végre véleményt nyilvánítottak azok is, akikrõl az egész szól, az érintettek, akik eddig nem kaptak szót.

Ha már nem kaptak, hát magukhoz ragadták. Huszonheten úgy döntöttek, a Nemzeti Sport hasábjain osztják meg a közvéleménnyel álláspontjukat. A több jelenlegi és korábbi profi játékos által aláírt nyilatkozatban két dolgot emelnek ki: egyrészt tisztújításra van szükség a Magyar Teniszszövetség elnökségében a döntésképtelenség miatt, másrészt õk mindenképpen támogatnák a jelenlegi elnököt, Nagy Tündét, aki szerintük elõremutató javaslatokkal állt a testület élére, amelyeket azonban egyelõre nem sikerül érvényre juttatnia. A versenytenisznek az idei US Open után búcsút mondó Kapros Anikó vállalta, hogy beszél az utóbbi években a magyar teniszben szerepet vállaló játékosokkal, edzõkkel, és végül közös álláspont megfogalmazásával a nyilvánosság elé tárja a véleményüket.

„Úgy gondoljuk, hogy a magyar tenisz jövõje érdekében esélyt kell adni Nagy Tündének és csapatának, s olyan elnökség dolgozzon a következõ másfél évben az olimpiai ciklus végéig, amely az õ alapelképzeléseit támogatja” – áll a nyilatkozatból kiragadott részletben, majd konkrétabban megfogalmazzák, hogy mi is a teendõ.

– Támogatjuk, hogy teljes tisztújítás legyen az MTSZ vezetõségében, és támogatjuk, hogy a jövõben is Nagy Tünde és dr. Pákay Péter vezesse – támogatói segítségével – az elnökséget. Bízunk a tagság ítélõképességében, bízunk abban, hogy nem fognak elhamarkodottan dönteni, és tényleges tisztújítást fognak végrehajtani.”

A közelmúltban visszavonult játékosok közül többek mellett Gubacsi Zsófia, Krocskó József, Mandula Petra és Sávolt Attila is aláírta a nyilatkozatot, míg a jelenleg is aktív versenyzõk közül például Arn Gréta, Balázs Attila, Czink Melinda és Marosi Katalin is csatlakozott. Feltûnõ, hogy Szávay Ágnes neve nincs a felsoroltak között: a világranglistán legmagasabban rangsorolt magyar teniszezõ menedzsere javaslatára külön nyilatkozattal áll majd a nyilvánosság elé napokon belül.

Figyelemre méltó lépés ez, mert a felsorolt játékosok sok kérdésben nem értenek egyet, mégis képesek voltak felülemelkedni a kisebb vitákon, és közös véleményt formálni egy õket érintõ nagyon fontos kérdésben. Így most újra az elnökség térfelén a labda.

Szávay Ágnes eközben reagált a Nemzeti Sportban megjelent cikkre, és az alábbi nyilatkozatot tette:

„Mint aktív sportoló, az én feladatom az, hogy magamat és az országot a teniszpályán képviseljem. Nem vagyok sportdiplomata, ezért a magyar teniszsportban dúló csatározásokban nem kívántam egyik fél oldalára sem állni, a változást azonban szükségesnek tartom

A tenisz fókusza áttevõdött Közép-Kelet-Európába. Szomszédaink mind nõi, mind férfi vonalon hatalmas sikereket érnek el. A régióban sok kisebb és nagyobb verseny kerül megrendezésre, miközben hazánkban összesen egy WTA-tornát és évrõl-évre maximum egy-egy kisebb versenyt rendeznek. Ez nem szolgálja a magyar teniszsport fejlõdését. A lemaradás profi és amatõr szinten is kézzel fogható, ezért szükségesnek érzem a változást.

Ezt a változást csak összefogással és nyitottsággal lehet elérni és az MTSZ jelenlegi elnökségérõl az egység nem mondható el. Ezúton kérem a tenisztársadalmat és a közgyûlést, hogy aktvitással változtasson ezen a megosztott helyzeten. Én azt a megoldást és csapatot tudom támogatni, amely biztosítani tudja az egységet!”

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top