Connect with us

Létrejött a Nadal-Federer álomdöntõ

Nincs kategorizálva

Létrejött a Nadal-Federer álomdöntõ

Roger Federer lesz Rafael Nadal ellenfele a londoni ATP-világbajnokság fináléjában, miután a négy között egy sima és egy szorosabb szettben legyõzte Novak Djokovicsot.

Federer gond nélkül hozta adogatását, majd egy hosszú játékot követõen le is brékelte Djokovicsot, mielõtt ismét megnyerte volna szervajátékát, így hamar 3:0-s elõnyre tett szert.

Djokovics ezt követõen 3:1-re szépített ugyan, de Federer, ha nehezen is, de kiszerválta a szerbet, sõt 4:1-nél 0–40-nél három bréklabdája is volt a svájcinak az 5:1-hez. Bár Djokovics mindhármat hárította, a következõvel már élt a korábbi világelsõ, így a szett megnyeréséért adogathatott, sikerrel (6:1).

A folyatásban ugyanúgy indult, ahogy az elsõ játszma, csak éppen fordított elõjellel, így a szerb húzott el 3:0-ra percek alatt.

3:1-es vezetésénél azonban nem tudott befejezni egy nem túl nehéz játékot, amely után Federer visszabrékelt, és mivel a sajátját is hozta a svájci, máris 3:3 virított az eredményjelzõn.

A szerb összetörni látszott, és gyorsan 0–40-re módosult az állás, ám Djokovics minden mindegy alapon játszva kockáztatott, és fordított, majd második kísérletre meg is nyerte a gémet (3:4).

A következõ játékban hiába volt közel Djokovics az újabb brékhez, Federer végül hozta, majd a szerb szervájánál két bréklabdához jutott (15–40). Noha Djokovics az elsõt még hárította, Federer a következõnél parádésan fogadta az adogatást, így brékelõnybe került (5:4), majd 80 perc után mérkõzéslabdához jutott (40–15).

Ezt be is ütötte, s a meccset tulajdonképpen simán hozva bejutott a fináléba, amelyben a brit Andy Murrayt legyõzõ spanyol világelsõ, Rafael Nadal lesz az ellenfele.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top