Connect with us

Monfils legyõzte Federert és döntõs Párizsban

Nincs kategorizálva

Monfils legyõzte Federert és döntõs Párizsban

A párizsi fedett pályás tenisztorna elõdöntõje hatalmas csatákat hozott. Jól jelzi a mérkõzések kiélezettségét, hogy a hatból csak egy szett dõlt el nem rövidítésben, az is 7:5 lett.

A döntõbe egyébként a Michaël Llodra ellen három mérkõzéslabdát hárító Robin Söderling, illetve a Roger Federert elõször legyõzõ Gaël Monfils jutott.

Dühös lehet Michaël Llodra, hiszen három mérkõzéslabdája is volt Robin Söderling ellen, mégis a svéd játszhat döntõt. Az elsõ szettben végig fej fej mellett haladtak a felek, a rövidítés viszont annál simább volt, Llodra ugyanis 7–0-ra nyerte meg.

Söderling a hasonlóan szoros második játszma végén a legjobbkor brékelt, így egyenlíteni tudott. A döntõ felvonásban õ „futott” Llodra után, így 6:5-nél a francia bréklabdái mérkõzéslabdák voltak egyben. Három is akadt belõlük, de a francia egyikkel sem tudott élni, így jöhetett ismét a tie-break. Ebben Llodra 5–2-rõl még visszajött, ám 8–6-ra végül a svéd nyert, így õ jutott elsõként döntõbe.

Tavaly Söderling és Federer a Roland Garroson a fináléban találkozott egymással, az idén azonban nem játszanak döntõt Párizsban. Mégpedig Gaël Monfils miatt, aki szintén nagy csatában legyõzte a svájcit.

Federer lehetett volna az elsõ, aki mind a kilenc ATP-1000-es tornán eljut a döntõig (már csak Párizsban nem sikerült ez neki), ám a villámlábú Monfils keresztülhúzta számításait. Federernek a döntõ szettben 6:5-nél nem kevesebb mint öt mérkõzéslabdája volt, Monfils azonban kiharcolta a nap utolsó rövidítését, amelyet aztán 7–4-re megnyert.

Pedig a 24 éves francia eddig hiába próbálkozott Federer legyõzésével, a mai napig csak egy szettet tudott tõle elrabolni. Most megtört a jég, így ismét megpróbálhatja megnyerni a fedett pályás párizsi tornát, amelynek egy évvel ezelõtti fináléjában Novak Djokovics döntõ játszma rövidítésben legyõzte õt.

NSO

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top