Connect with us

Monfils legyõzte Federert és döntõs Párizsban

Nincs kategorizálva

Monfils legyõzte Federert és döntõs Párizsban

A párizsi fedett pályás tenisztorna elõdöntõje hatalmas csatákat hozott. Jól jelzi a mérkõzések kiélezettségét, hogy a hatból csak egy szett dõlt el nem rövidítésben, az is 7:5 lett.

A döntõbe egyébként a Michaël Llodra ellen három mérkõzéslabdát hárító Robin Söderling, illetve a Roger Federert elõször legyõzõ Gaël Monfils jutott.

Dühös lehet Michaël Llodra, hiszen három mérkõzéslabdája is volt Robin Söderling ellen, mégis a svéd játszhat döntõt. Az elsõ szettben végig fej fej mellett haladtak a felek, a rövidítés viszont annál simább volt, Llodra ugyanis 7–0-ra nyerte meg.

Söderling a hasonlóan szoros második játszma végén a legjobbkor brékelt, így egyenlíteni tudott. A döntõ felvonásban õ „futott” Llodra után, így 6:5-nél a francia bréklabdái mérkõzéslabdák voltak egyben. Három is akadt belõlük, de a francia egyikkel sem tudott élni, így jöhetett ismét a tie-break. Ebben Llodra 5–2-rõl még visszajött, ám 8–6-ra végül a svéd nyert, így õ jutott elsõként döntõbe.

Tavaly Söderling és Federer a Roland Garroson a fináléban találkozott egymással, az idén azonban nem játszanak döntõt Párizsban. Mégpedig Gaël Monfils miatt, aki szintén nagy csatában legyõzte a svájcit.

Federer lehetett volna az elsõ, aki mind a kilenc ATP-1000-es tornán eljut a döntõig (már csak Párizsban nem sikerült ez neki), ám a villámlábú Monfils keresztülhúzta számításait. Federernek a döntõ szettben 6:5-nél nem kevesebb mint öt mérkõzéslabdája volt, Monfils azonban kiharcolta a nap utolsó rövidítését, amelyet aztán 7–4-re megnyert.

Pedig a 24 éves francia eddig hiába próbálkozott Federer legyõzésével, a mai napig csak egy szettet tudott tõle elrabolni. Most megtört a jég, így ismét megpróbálhatja megnyerni a fedett pályás párizsi tornát, amelynek egy évvel ezelõtti fináléjában Novak Djokovics döntõ játszma rövidítésben legyõzte õt.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top