Connect with us

Tisztújítást kezdeményez a MTSZ elnöke

Nincs kategorizálva

Tisztújítást kezdeményez a MTSZ elnöke

Rendkívüli, teljes tisztújítást kezdeményez Nagy Tünde, a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) márciusban megválasztott elnöke.

Az MTSZ vezetõje kedden levelet intézett a tagsághoz, melyben kiemeli: „az elmúlt hat hónapban az elnökség érdemi munkát nem végzett, ellenben sok idõt pazarolt parttalan viták lefolytatására. Ez nem méltó sem a tagság választásához, sem a magyar teniszsporthoz. Nagy többséggel szavaztatok bizalmat nekem márciusban, ám még ez a felhatalmazás sem volt elég ahhoz, hogy akár csak egyetlen tervezett és ígért programot el lehessen indítani. Ez így nem mehet tovább, nem hagyhatom, hogy továbbra is semmibe vegye az elnökség az általatok rám ruházott jogot, hogy vezessem, irányítsam a Magyar Tenisz Szövetséget, hiszen ezzel a ti akaratotok ellen is cselekszünk, cselekednek.”

Nagy Tünde hozzátette, indítványozni fogja az elnökség felé, hogy – saját magát is beleértve – minden tag mondjon le tisztségérõl egy közös határozatban, ezzel lehetõséget teremtve a teljes tisztújításnak, melyet december 18-án tarthat meg az MTSZ közgyûlése.

A Hatvani Tenisz Club Sportegyesület október 15-én bírósághoz fordult, mivel állítása szerint a márciusi közgyûlésen a szavazások szabálytalanul és az alapszabállyal ellentétesen történtek, a határozatok meghozatalában arra illetéktelen személyek vettek részt, így azok megsemmisítését kérte a bíróságtól. Ruttner György ügyvéd kifejtette, hogy a per kimenetele érintheti Nagy Tünde elnök tisztségét. Az MTSZ válaszában visszautasította a keresetben leírtakat, és leszögezte, hogy a közgyûlés az alapszabálynak és a hatályos törvényeknek megfelelõen zajlott.

A márciusi közgyûlésen Nagy Tünde 78-64-re nyerte a szavazást a posztot korábban 11 évig (1996 és 2007 között) betöltõ Berényi Jánossal szemben. A civilben a Turizmus Kft.-nél dolgozó, 36 éves, volt korosztályos bajnok Nagy Tünde ezzel meghatározó olimpiai sportágban az elsõ nõi szövetségi elnök lett Magyarországon.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top