Connect with us

Davis-kupa: a franciák kétszettes hátrányból fordítottak

Nincs kategorizálva

Davis-kupa: a franciák kétszettes hátrányból fordítottak

A tenisz Davis-kupa döntõjében a hagyományoknak megfelelõen szombaton a páros mérkõzést rendezték meg a Belgrade Arenában.

A találkozó hatalmas küzdelmet hozott, és bár a hazai pályán játszó szerbek megnyerték az elsõ két szettet, a franciák döntõ játszmára mentették az összecsapást. Az ötödik szettben a franciák rögtön elvették a szerbek adogatását, az elõnyt végigvitték, így végül 3:6, 6:7, 6:4, 7:5, 6:4-re nyerték meg a mérkõzést. Ezzel Franciaország 2–1-re vezet a vasárnapi két egyes találkozó elõtt.

Azt már a mérkõzés elõtt lehetett tudni, hogy nagyon nehéz dolguk lesz a franciáknak a Davis-kupa szombati játéknapján, amikor a páros mérkõzést rendezték. A szerbek ugyanis a világ egyik legjobb páros játékosával, Nenad Zimonjiccsal álltak fel, aki harmadik a világranglistán. A szerb kettõs másik tagja, Viktor Troicki ugyan csak 55. ebben a rangsorban, de egyéniben a 30. pozíciót foglalja el.

A francia párosnak – Michael Llodrának és Arnaud Clément-nak – nemcsak két szerbbel, hanem majdnem 16 ezerrel kellett megküzdenie, hozzávetõleg ugyanis ennyien foglaltak helyet a belgrádi arénában. A közönség ráadásul nem csak az övéit buzdította, mindent elkövetett a franciák megzavarásáért is, a drukkerek rendre zajongtak a vendégek adogatásaikor.

Az elsõ játszmában 2:1-es szerb vezetésnél Arnaud Clément elvesztette az adogatását, a brékelõnyt pedig a hazaiak végigvitték, így 6:3-ra megnyerték a szettet.

A második játszmában 5:5-nél bukták el szervajátékukat a franciák, vagyis a hazaiak 6:5-nél már a szett megnyeréséért adogathattak, de ekkor megremegett a kezük, és Llodráék rövidítésre tudták menteni a játszmát. Ebben viszont ismét a szerbek jeleskedtek, Clément-ék csak három pontot szereztek.

A harmadik szettre összeszedték magukat a vendégek – lehet, hogy addigra szoktak hozzá a belgrádi hangulathoz –, és ezúttal õk szereztek brékelõnyt. 5:4-nél Michael Llodra adogatott a szépítésért, semmire hozta is a játékot, ezzel 2:1-re módosult a játszmák állása.

A negyedik felvonásban Clément adogatásánál (4:3-as szerb vezetésnél) rögtön két bréklabdához jutottak Troickiék, de nem tudtak élni a lehetõséggel. Az elsõt ásszal hárította Clément, a másodiknál pedig egy szerb röpte kötött ki a hálóban. A francia kettõs végül hozta az adogatást, 4:4-re módosítva az állást.

5:5-nél ráadásul el is vették az ellenfél szerváját, így Arnaud Clément az egyenlítésért adogathatott. Óriási játékkal, nagyszerû röptéket követõen sikerült az egyenlítés. Következhetett a döntõ szett, amely rögtön brékkel indult, a franciák kerültek elõnybe. 4:3-ra vezettek a vendégek, amikor Clément adogatásánál 15:40 volt az állás, de egyik lehetõséget sem sikerült kihasználniuk a szerbeknek, ezért 5:3-nál Zimonjics szervájánál már a vereség elkerülése volt a tét. A páros ranglista harmadik helyezettje megoldotta feladatát, így Llodrán volt a sor, hogy befejezze a mérkõzést, és összesítésben a franciák átvegyék a vezetést a vasárnapi két egyes elõtt. Llodra nem hibázott, így 6:4-re megnyerték a franciák a döntõ szettet, vagyis elõnnyel várhatják a záró napi mérkõzéseket.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top