Connect with us

Djokovics révén egyenlített Szerbia a Davis-kupa döntõjében

Nincs kategorizálva

Djokovics révén egyenlített Szerbia a Davis-kupa döntõjében

A hazaiak ásza, Novak Djokovics meggyõzõ és magabiztos játékkal „lebombázta” a pályáról Gilles Simont, és a szombati páros mérkõzés elõtt kiegyenlítette az állást, így Szerbia-Franciaország 1:1.

Novak Djokovics és Gilles Simon mérkõzése sem váltott ki olyan pokoli hangulatot a belgrádi sportarénában, mint órákkal korábban Janko Tipszarevics és Gaël Monfils összecsapása. Ám amíg az elsõ meccsen a hazai játékos reménytelen játéka miatt ült döbbent csend a lelátóra, a másodikon a Djokovics fölényébõl adódó kényelem fojtotta vissza a szerb közönség hangját.

Pedig az esti meccsen Simon magabiztosan, ásszal kezdett. Djokovics azonban nullára nyerte az elsõ adogatását, jelezve, hogy nem annyira lámpalázas, mint az elsõ mérkõzést elbukó Tipszarevics. A szerb aztán 3:3-nál brékelt, majd 5:3-nál semmire nyerte el francia riválisa adogatását.

A második játszmában Simon csak az elsõ szerva gémjét tudta hozni, aztán Djokovics lebombázta a pályáról. Erõs és pontos ütéseivel nemigen engedte az alapvonal elé riválisát, és arra sem nagyon volt szükség, hogy õ feljöjjön a hálóhoz, hátulról mindent elintézett.

Az utolsó szettben Simon a második adogatását elbukta, továbbra sem tudott mit kezdeni a világranglista harmadik helyezettjével. Bár 5:4 után visszabrékelt, a magabiztos Djokovics újra azonnal elvette az adogatását, és már nem hibázott, 7:5-tel behúzta a meccset, és kiegyenlítette az állást a szombati folytatás elõtt.

„Ez a Davis-kupa döntõje, itt nincsenek egyszerû labdamenetek. Nagyon jól játszottam, bár a végén kicsit meginogtam, és Gilles lehetõséget kapott arra, hogy megnyerje a szettet. Végül aztán a legfontosabb pillanatokban megint én nyertem meg a meneteket, és ez döntött” – értékelt Djokovics.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top