Connect with us

Djokovics simán verte Monfilst, döntés az utolsó mérkõzésen

Nincs kategorizálva

Djokovics simán verte Monfilst, döntés az utolsó mérkõzésen

A tenisz Davis-kupa belgrádi döntõjében a hazai Novak Djokovics két nagyon sima és egy szorosabb szettben legyõzte a francia Gaël Monfilst, így 2:2-re módosította a két nemzet viadalának állását. A döntés a Tipszarevics–Simon mérkõzésre maradt.

A két teniszezõ világranglistás helyezése (3. ill. 12.) és egymás elleni mérlege (5–1, mindössze egy 2004-es Future-tornán aratott diadal Monfils részérõl) is hazai sikert ígért a találkozó elõtt, amelyre szükségük is volt a szerbeknek, hiszen csak így tarthatták életben gyõzelmi esélyüket.

Djokovics nagyszerûen kezdte az összecsapást, amellett, hogy adogatásaiból még csak pontot sem veszített (!), egyszer brékelni tudta Monfilst, így hamar 4:1-es elõnyre tett szert.

A francia ezt követõen könnyedén hozta szervajátékát (4:2), sõt, bréklabdához is jutott a szerb adogatásánál, ám Djokovics megfordította a gémet, és végül 5:2-re módosította az állást, majd egybõl fogadólehetõségekhez jutott, amelyekbõl a másodikat ki is használta, így 36 perc alatt behúzta az elsõ játszmát (6:2).

A folytatásban az összkép nem nagyon változott, a hazai teniszezõ magabiztosan húzta be saját szerváit, és 3:2-es vezetésnél két bréklabdához jutott, Monfils elrontott fonákja után pedig 4:2-re módosult az állás.

Miután Djokovics ismét nem hibázott, a szett megnyeréséért fogadhatott, ez pedig ezúttal is sikerült neki (6:2), így nyolcvan perc játékot követõen már 2:0 volt a szerb elõnye.

A harmadik szett aztán tartogatott végre fordulatokat is… Elõbb Monfils brékelte le Djokovicsot (1:2), ám a szerb egybõl visszavette elbukott játékát (2:2), majd miután mindketten hozták sajátjukat (3:3), a francia ismét elõnybe került (3:4).

A szerbek persze nem feladásaikról híresek, Djokovics egybõl ki is egyenlített, majd saját szervájából 5:4-re módosított, így Monfilsnak a mérkõzésben maradásért kellett adogatnia.

Djokovics 2 óra 14 perc után mérkõzéslabdához jutott, amellyel élt is (6:4), így Szerbia kiegyenlített (2:2).

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top