Connect with us

Nagyralátó tervek a szerb tenisz szövetségben

Nincs kategorizálva

Nagyralátó tervek a szerb tenisz szövetségben

A Davis Kupát elõször elnyerõ szerbek bíznak abban, hogy gyõzelmük még nagyobb fellendülést hoz a szerb teniszsport számára. A franciák ellen megnyert a döntõ hatalmas fellendülés nyitánya lehet a tehetségekben eddig sem szûkölködõ szerb teniszsport számá

Erre enged következtetni a szerb szövetség elnökének nyilatkozata, amelybõl német újságok idéztek hétfõn. Slobodan „Bobo” Zivojinovic – egykor maga is élvonalbeli játékos, párosban számos diadal részese a német Boris Becker oldalán – az örömmámorban úszó belgrádi arénában vázolta a jövõre vonatkozó elképzeléseket.

A teniszsport egén feltûnt eddigi csillagok (a DK-t nyerõ Novak Djokovic, Janko Tipsarevic, Viktor Troicki és Nenad Zimonjic mellett a két nõi játékos: Ana Ivanovic és Jelena Jankovic) mind önerõbõl, saját tehetségüknek és családjuk kitartó támogatásának köszönhetõen jutottak el a csúcsra. E téren ígért gyökeres változást Zivojinovic.

Terve szerint a szerb fõvárosban 2012-ig nemzeti teniszközpontot hoznak létre hat salakos és négy kemény borítású pályával. A centrumot edzõcsarnok, szálloda és bentlakásos kollégium egészítené ki; utóbbiban a legfiatalabb tehetségek nyernének elhelyezést.

Mint a Die Welt írta, a szerb teniszezõk többnyire azért szivárogtak el már zsenge korukban külföldre – zömmel az Egyesült Államokba -, mert odahaza meglehetõsen mostohák az edzéslehetõségek. Télen pedig gyakorlatilag nincs lehetõség folyamatos játékra. E téren ígért gyökeres javulást a teniszszövetség elnöke, hangoztatva, hogy a szerb tenisz „nagy jövõ elõtt áll, sorozatban fogjuk szállítani a bajnokokat”.

Bajnokok és bajnokaspiránsok terén már ma sem áll rosszul Szerbia, ráadásul a Davis Kupa megnyerése a négy éve önálló fiatal szerb állam elsõ világraszóló sportsikerének számít. Ebben oroszlánrésze van Nikola „Niki” Pilicnek, aki három éve tanácsadóként segíti a szerb teniszválogatottat. A 71 éves horvát szakember a vasárnapi belgrádi sikerrel már a harmadik nemzetet segítette a Davis Kupa elnyeréséhez. 1988-ban, 1989-ben és 1993-ban a németekkel, 2005-ben pedig szülõhazája, Horvátország csapatával hódította el a becses kupát.

A neves edzõ szép példát mutat arra, hogyan lehet hidat verni a 90-es évek véres balkáni háborúi óta nem éppen jóban lévõ horvát és szerb nemzet között. Tudásának és tapasztalatainak átadása mellett Pilic a DK-diadalt követõ mókából sem maradt ki: vasárnap este – az összes játékoshoz hasonlóan – az õ fejét is kopaszra nyírták a belgrádi Aréna játékterén, a lelátókon ünneplõ 16 ezer nézõ frenetikus tombolása közepette.

Forrás: telesport.hu

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top