Connect with us

Összeállt a teniszszövetség elnökének új csapata

Nincs kategorizálva

Összeállt a teniszszövetség elnökének új csapata

Összeállt Nagy Tünde elnök csapata a Magyar Teniszszövetségben (MTSZ), amely január 29-én tartja tisztújító közgyûlését.

Az MTSZ keddi tájékoztatása szerint Pákay Péter mellett Ablonczy Balázs, az SAP ügyvezetõ igazgatója lenne a másik alelnök, de helyet kapnának a grémiumban korábbi teniszezõk, Temesvári Andrea, Krocskó József, Köves Gábor és Sávolt Attila is. A szakmai stáb mellett gazdasági szakemberek is segítenék az elnök munkáját Radó Péter, Sütõ András, Kerekes Péter és Nagy László személyében. A névsor Fábián Balázzsal és Cser-Palkovics Andrással válik teljessé.

„A sportot szeretõ és azt aktívan ûzõ emberként, továbbá a Pécs Városi Tenisz Club elnökeként megtisztelõnek találtam a felkérést egy olyan elnökségbe, amely támogatja a sportban jelenleg is folyó megújulást” – mondta Fábián Balázs, az OTP Bank Nyrt. Dél-Dunántúli régiójának ügyvezetõ igazgatója.

Cser-Palkovics András Székesfehérvár fideszes polgármestere, országgyûlési képviselõ, és – amint arra az MTSZ tájékoztatása kitér – több mint tíz évig aktívan teniszezett.

„A tenisz az egész világon társadalmi esemény, és Magyarország nem maradhat ki ebbõl a körforgásból. Egy top tízes játékos megfizethetetlen országmarketing. Ennek eléréséhez azonban sok munkára, a tenisz hazai tömegesítésére, hatékonyabb utánpótlásképzésre, a veszekedés helyett összefogásra, a káosz helyett tervszerû munkára van szükség. Egy ilyen szellemû és célokat maga elé kitûzõ elnökség munkájában szívesen vennék részt.”

A jelenlegi elnökség 2010. december 31-ével mondott le Pázmándi József és Csallóközi Zoltán kivételével. Nyírõ László elnökségi tag szóban megígérte a lemondását, de nem küldte azt meg a szövetség részére.

Nagy Tünde november elején kezdeményezte a tisztújítást azzal az indokkal, hogy az elmúlt hat hónapban az elnökség érdemi munkát nem végzett, ellenben sok idõt pazarolt parttalan viták lefolytatására.

Az ügy elõzménye, hogy a Hatvani Tenisz Club pert indított a szövetség ellen, mivel az egyesület szerint szabálytalan volt a március 27-i elnökválasztás.

Nagy Tünde 78–64-re nyerte meg az akkori szavazást a posztot korábban 11 évig (1996 és 2007 között) betöltõ Berényi Jánossal szemben. A civilben a Turizmus Kft-nél dolgozó, 36 éves, volt korosztályos bajnok ezzel a meghatározó olimpiai sportágakban az elsõ nõi szövetségi elnök lett Magyarországon.

NSO

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top