Connect with us

Összeállt a teniszszövetség elnökének új csapata

Nincs kategorizálva

Összeállt a teniszszövetség elnökének új csapata

Összeállt Nagy Tünde elnök csapata a Magyar Teniszszövetségben (MTSZ), amely január 29-én tartja tisztújító közgyûlését.

Az MTSZ keddi tájékoztatása szerint Pákay Péter mellett Ablonczy Balázs, az SAP ügyvezetõ igazgatója lenne a másik alelnök, de helyet kapnának a grémiumban korábbi teniszezõk, Temesvári Andrea, Krocskó József, Köves Gábor és Sávolt Attila is. A szakmai stáb mellett gazdasági szakemberek is segítenék az elnök munkáját Radó Péter, Sütõ András, Kerekes Péter és Nagy László személyében. A névsor Fábián Balázzsal és Cser-Palkovics Andrással válik teljessé.

„A sportot szeretõ és azt aktívan ûzõ emberként, továbbá a Pécs Városi Tenisz Club elnökeként megtisztelõnek találtam a felkérést egy olyan elnökségbe, amely támogatja a sportban jelenleg is folyó megújulást” – mondta Fábián Balázs, az OTP Bank Nyrt. Dél-Dunántúli régiójának ügyvezetõ igazgatója.

Cser-Palkovics András Székesfehérvár fideszes polgármestere, országgyûlési képviselõ, és – amint arra az MTSZ tájékoztatása kitér – több mint tíz évig aktívan teniszezett.

„A tenisz az egész világon társadalmi esemény, és Magyarország nem maradhat ki ebbõl a körforgásból. Egy top tízes játékos megfizethetetlen országmarketing. Ennek eléréséhez azonban sok munkára, a tenisz hazai tömegesítésére, hatékonyabb utánpótlásképzésre, a veszekedés helyett összefogásra, a káosz helyett tervszerû munkára van szükség. Egy ilyen szellemû és célokat maga elé kitûzõ elnökség munkájában szívesen vennék részt.”

A jelenlegi elnökség 2010. december 31-ével mondott le Pázmándi József és Csallóközi Zoltán kivételével. Nyírõ László elnökségi tag szóban megígérte a lemondását, de nem küldte azt meg a szövetség részére.

Nagy Tünde november elején kezdeményezte a tisztújítást azzal az indokkal, hogy az elmúlt hat hónapban az elnökség érdemi munkát nem végzett, ellenben sok idõt pazarolt parttalan viták lefolytatására.

Az ügy elõzménye, hogy a Hatvani Tenisz Club pert indított a szövetség ellen, mivel az egyesület szerint szabálytalan volt a március 27-i elnökválasztás.

Nagy Tünde 78–64-re nyerte meg az akkori szavazást a posztot korábban 11 évig (1996 és 2007 között) betöltõ Berényi Jánossal szemben. A civilben a Turizmus Kft-nél dolgozó, 36 éves, volt korosztályos bajnok ezzel a meghatározó olimpiai sportágakban az elsõ nõi szövetségi elnök lett Magyarországon.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top