Connect with us

Ablonczy Balázs küzd meg Szûcs Lajossal a teniszelnöki posztért

Nincs kategorizálva

Ablonczy Balázs küzd meg Szûcs Lajossal a teniszelnöki posztért

A december 31-én lemondó Nagy Tünde nem indul, ám felkérte Ablonczy Balázst, aki elvállalta, hogy jelölteti magát a Magyar Teniszszövetség (MTSZ) elnökének.

Az SAP szoftvercég vezetõje Szûcs Lajossal, a Pest Megyei Közgyûlés elnökével, fideszes országgyûlési képviselõvel küzd meg a posztért a jövõ szombaton esedékes tisztújító közgyûlésen.

„Azért vállaltam el ezt a megtisztelõ jelölést, mert láttam, hogy Nagy Tünde az elmúlt nyolc hónapban mennyire sok munkát fektetett abba, hogy mind szakmailag, mind pedig anyagilag rendbe tegye a szövetséget – mondta az MTI-hez kedden eljuttatott nyilatkozatában Ablonczy. – Elfogadva azt a döntését, hogy nem szeretne indulni az elnöki posztért, és látva, hogy csak egységes és feddhetetlen csapattal lehet változást elérni, fogadtam el azt a javaslatot, hogy elnökként jelöljenek, Tünde pedig alelnök legyen az esetleges megválasztásom esetén.”

Ablonczy és Nagy Tünde „csapatát” Ablonczy Radó Péter (Novartis Zrt.), Sütõ András (Naos Kft.), Kerekes Péter (Dreher Zrt.), Nagy László (Kunságszesz Zrt.), Fábián Balázs (OTP), Cser-Palkovics András, Pákay Péter, Temesvári Andrea, Köves Gábor, Krocskó József és Sávolt Attila erõsítik.

A szövetség jelenlegi elnöksége 2010. december 31-ével mondott le. Nagy Tünde, az MTSZ elnöke november elején kezdeményezte a tisztújítást azzal az indokkal, hogy az elnökség az elmúlt hat hónapban érdemi munkát nem végzett, ellenben sok idõt pazarolt parttalan viták lefolytatására.

Az ügy elõzménye, hogy a Hatvani Tenisz Club pert indított a szövetség ellen, mivel az egyesület szerint szabálytalan volt a március 21-i elnökválasztás. Nagy Tünde 78–64-re nyerte az akkori szavazást a posztot korábban 11 évig (1996 és 2007 között) betöltõ Berényi Jánossal szemben.

NSO

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top