Connect with us

Clijsters Ausztrália királynõje

Nincs kategorizálva

Clijsters Ausztrália királynõje

Elsõ ízben nyerte meg az ausztrál nemzetközi teniszbajnokságot a belga Kim Clijsters. A harmadik helyen kiemelt versenyzõ a döntõben kínai Li Nát gyõzte le három szettben.

A háromszoros US Open-gyõztes belga játékos 2004-ben már eljutott a fináléig Melbourne-ben, ám akkor alulmaradt honfitársával, Justine Heninnel szemben. A 27 esztendõs Clijsters gyermeke megszüleétse után azonnal megnyerte az amerikai bajnokságot, majd tavaly õsszel már a harmadik diadalát is besöpörte Flashing Medowsban. A döntõig Melbourne-ben játszmát sem vesztett.

A 29 éves kínai Li Na már tavaly is eljutott az elõdöntõig és ott hatalmas csatában, két rövidítésben véget ért játszmában kapott ki a késõbbi bajnok amerikai Serena Williamstól. Õ volt az elsõ kínai játékos aki beverekedte magát a világranglista elsõ tíz helyezettje közé, és most õ az elsõ, aki Grand Slam-döntõt vívhatott ázsiaiként.

Az elsõ szettben neki jött ki jobban a lépés, annak ellenére, hogy 2-0-ra Clijsters lépett meg. Mégis, onnan már csak egy játékot vesztett Li Na, így a belga elsõ idei ausztrál játszmáját bukta el.

A másodikban belerõsített a Heninhez hasonlóan a visszavonulását fontolgató Clijsters, és kivárásra játszott. Az etap elején még folytatta remeklését a kínai, de utána kiengedett, ellenfele pedig minden hibáját kihasználta. Rögtön az elsõ szettlabdáját érvényesítette, így egyenlített.

A 3. szettben lemásolták a startpozíciót: Clijsters ezúttal is 2-0-ra ment el, mint az elsõ kettõ játszmában, Li Na viszont – bár rögtön visszavette a gémet, a saját adogatását nem hozta – a legrosszabbkor ütött kettõshibát. 4-1-nél már kevesen gondolták volna, hogy a kínai visszahozza a meccset.

Ez nem is sikerült, így egy újabb 6-3-as szettel eldõlt a mérkõzés: Kim Clijsters negyedik Grand Slam-gyõzelmét aratta, hiszen megnyerte az ausztrál nyílt teniszbajnokságot.

„Az elsõ szettben Li Na mindenben felülmúlt – mondta Kim Clijsters a siker után. – Az alapütései erõsebbek, laposabbak voltak, jobban szervált és jobban fogadott. Talán most játszott a legjobban eddigi meccseink közül. Aztán az elsõ játszma után átgondoltam, mit csináljak másként, hogyan törhetem meg a lendületét. Próbáltam kicsit variálni a játékomat, nyesésekkel, magas labdákkal igyekeztem ellenfelemet többször hibázásra kényszeríteni. Sikerült megzavarnom, így fordítani tudtam. Bár sokan azt terjesztik, én sohasem mondtam olyat, hogy ez lesz az utolsó teljes szezonom, és most sem gondolom így. Nem játszottam még olimpián, úgyhogy Londonig mindenképpen szeretném folytatni, utána pedig meglátjuk mit hoz a jövõ.”

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top