Connect with us

Ferrer és sérülése legyõzte Nadalt

Nincs kategorizálva

Ferrer és sérülése legyõzte Nadalt

A combsérüléssel küszködõ, világelsõ Rafael Nadal kiesett az ausztrál nyílt teniszbajnokság szerdai negyeddöntõjében. A negyeddöntõben 6:4, 6:2, 6:3-ra kikapott honfitársától, David Ferrertõl.

A tavalyi Australian Open negyeddöntõjében Nadal térdsérülés miatt feladta az Andy Murray elleni mérkõzését, az év többi Grand Slam-versenyén azonban nem talált legyõzõre.

Most újra a negyeddöntõ jelentette a végállomást a spanyol világelsõ számára, akit ismét sérülés hátráltatott, bár ezúttal végigjátszotta a találkozót.

A világelsõ spanyol már az elsõ szett elején bement az öltözõbe, ahol orvosi segítséget vett igénybe, és ezt követõen mozgásából, valamint grimaszaiból is kitûnt, hogy nincs százszázalékos állapotban.

Ez nem az a Nadal volt, aki sorozatban 25 Grand Slam-mérkõzést megnyert, de egy gyengébb játékos ellen talán még így is lett volna esélye. Ferrer azonban függetleníteni tudta magát barátja állapotától, és jól játszva, futtatva a világelsõt egymás után nyerte meg a szetteket.

A 28 éves spanyol pályafutása során másodszor jutott a legjobb négy közé GS-tornán: 2007-ben Novak Djokovicstól kapott ki a US Open elõdöntõjében.

Most sem vár rá könnyebb feladat, hiszen az az Andy Murray vár rá, aki a negyeddöntõig nem veszített szettet, és ott Alekszandr Dolgopolov ellen is csak egyet.

„Nem volt könnyû. Rafa igazi úriember, aki sérülten is tovább játszott. Próbáltam a saját játékomra koncentrálni, agresszív lenni és minél többször a hálóhoz menni, de ha Rafa nem sérült, akkor nem nyerek három szettben. Hatalmas teljesítmény ez, de nem az igazi gyõzelmek közül való – utalt Ferrer a meccs után Nadal sérülésére. – Megpróbálom a legjobbamat nyújtani, hogy nyerhessek egy Slamet.

„Nehéz nap ez a számomra – kezdte a találkozó értékelését Nadal, aki jelezte, hogy inkább barátja gyõzelmérõl beszélne, mintsem a sérülésérõl, amit nem akar mentségül felhozni a vereségére, és nem akarja ezzel kisebbíteni Ferrer érdemeit. – Ma nem tudtam ennél jobban játszani, õ pedig nagyon magas szinten teniszezett. Miért folytattam? Mert utálom feladni a meccseket.”

„Nem hallotta mit mondtam? Nem mondhatom el, milyen problémám van. Legfõképp azért, mert én magam sem tudom. Ez a válaszom” – felelte Nadal annak az újságírónak, aki mégis megpróbálta kihúzni belõle, hogy miféle sérülés gyötörte.

Az elõdöntõben:

Ferrer (spanyol, 7.)–Murray (brit, 5.)
Djokovics (szerb, 3.)–Federer (svájci, 2.).

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top