Connect with us

Murray lesz Djokovics ellenfele a melbourne-i döntõben

Nincs kategorizálva

Murray lesz Djokovics ellenfele a melbourne-i döntõben

Andy Murray-Novak Djokovic összecsapás lesz az idei ausztrál nyílt teniszbajnokság férfi egyes döntõjében.

Az ötödik helyen rangsorolt brit kiválóság a pénteki elõdöntõben nagy küzdelem árán, színvonalas mérkõzésen négy játszmában nyert a hetedikként kiemelt spanyol David Ferrer ellen.

Már a 46. percig tartó elsõ játszmában világossá vált, hogy Murraynak nem lesz könnyû dolga, ha igazolni akarja a papírformát. Ami mondjuk eleve nem eget verõ. A játszma közepén a sokat hibázó spanyollal szemben Murray brékelõnybe került ugyan, amit viszont Ferrer rögtön visszavett. A veszélybe került spanyol alaposan megmozgatta a vonalon ellenfelét, ejtett, lecsapott, szélesre tárta a repertoárt. Az 5:4-hez saját adogatójátékában két bréklabdát is hárított Ferrer, a spanyol 0:30 után 37(!) ütésbõl csinált pontot. Miután Ferrer újabb brékje következett, a spanyol szettelõnyhöz jutott.

A második szettben Murray is elvette ellenfele adogatását, de rögtön oda is adta a sajátját. Sorrendben akkor már a harmadikat. A bátor, kezdeményezõ Ferrer igazi támadójátékot mutatott be – nullra is nyert adogatást –, miközben Murray nem igazán kapta el a fonalat. Keményen megdolgozott minden pontért, de miután a kezdeményezés és az elsõ, fontos pontok általában Ferrernek sikerültek, a britnek futnia kellett riválisa után. 4:4 után Ferrer saját adogatójátékában megint lenullázta Murrayt, majd a spanyol újabb brék- és játszmalabdához jutott, amit a brit egy nyerõ erejû szervával hárított. Talán ezt volt a szett, még inkább a mérkõzés fordulópontja. Murray kiegyenlített, majd brékhez jutott, de így is rövidítésig jutottak a felek, amelyben aztán a 6–0-lal bekezdõ brit ellen nem volt orvosság. Murray kiegyenlítette szetthátrányát.

A harmadik játszmában Murray 42 perc alatt lerendezte a vitás kérdéseket. Játéka ellenállhatatlanná volt ekkor, míg Ferreren egyre inkább a fáradtság jelei mutatkoztak. Már közel sem tudott olyan agresszívan támadni, mint az elsõ szettben és lábbal sem dolgozott annyit. Murray ellenben stabilabbá, kiegyensúlyozottabbá vált.

A negyedik szett ilyen elõzmények után váratlan fordulatot vett, hiszen hiába kezdett brékkel és húzott el 2:0-lal Murray, Ferrer 3:2-re fordított. Onnantól kezdve az adogatójátékok valóban elõnyt jelentettek, így másodszor is eljutottak az érintettek a rövidítésig. Ahol az elsõhöz hasonlóan ismét csak egy játékos volt a pályán. Murray 6–1 után öt mérkõzéslabdához jutott, a másodikból bebiztosította helyét a döntõben.

NSO

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat

Bulvár

Bulvár

Újabb botrány a Charlie Hebdótól

By 2018. június 24. vasárnap

Bulvár

Babos Tímea csomagjából is loptak Ferihegyen

By 2018. február 10. szombat
To Top