Connect with us

Szenzáció! Arn Gréta nyerte az aucklandi tornát

Nincs kategorizálva

Szenzáció! Arn Gréta nyerte az aucklandi tornát

Arn Gréta egyhuzamban negyedik meccsén is kiemeltet legyõzve megnyerte az aucklandi WTA-tornát. A pályafutása második WTA-trófeáját begyûjtõ (2007-ben Estorilban gyõzött) magyar teniszezõ a döntõben 6:3, 6:3-ra nyert a címvédõ, belga Yanina Wickmayer elle

A helyi konferanszié által egyszerûen „óriásölõként” bemutatott Arn Gréta hamar bizonyította, hogy utolsó aucklandi mérkõzésén is szeretne megfelelne a hízelgõ jelzõnek.

A mérkõzés elején magabiztosan hozta adogatásait, majd az elsõ adandó alkalommal, 2:2-nél elvette riválisáét, miután Wickmayer kettõs hibát ütött elsõ bréklabdájánál. És ez döntõ volt a játszma szempontjából, a magyar teniszezõ ugyanis rendkívül stabilan ütött az alapvonalról, és õrületbe kergette ellenfelét hosszú, vonal környékén földet érõ fonákjaival.

Ráadásul 5:3-as vezetésnél újra bréklabdákhoz jutott, amelyek közül a másodikat kihasználta egy tenyeres röptébõl ütött átemeléssel (!), így harminckét perc alatt övé lett az elsõ játszma mellett a közönségdíj is.

Aztán a második szett elején elõször juthatott bréklabdákhoz Wickmayer, azonban Arn 0:0-s és 1:1-es állásnál is tökéletesen koncentrált, így a belga játékos heves hisztiktõl kísérve konstatálthatta: ezúttal sem sikerült elvennie ellenfele adogatását. Hát még akkor milyen ideges volt, amikor a magyar játékos 3:2-es vezetésénél kihasználta egyik bréklabdáját. Arn egy és negyed óra játék után jutott elõször mérkõzéslabdához, amelyet azonban Wickmayer még egy pontos szerva utáni lecsapással hárított, majd megnyerte az adogatását, így Arnnak ki kellett szerválnia a mérkõzést.

Második mérkõzéslabdájánál a nagy siker kapujában kicsit megremegett a magyar játékos keze, és kettõs hibát ütött, azonban harmadszorra már nem hibázott.

A végig pókerarccal játszó Arn Wickmayer elrontott tenyerese után térdre borult és másodpercekig élvezte a helyiek tapsviharát. Élete talán legnagyobb sikerét aratta, és bebizonyította, hogy a top ötven sincs számára már annyira messzire. Ezt jövõ héttõl világranglista-helyezése is bizonyítja majd, ugyanis a jelenlegi 88.-ról várhatóan az 58. környékéig jön majd elõre.

„Én már harmincegy éves vagyok, te még csak huszonegy. Még rengeteg idõd van arra, hogy sikereket érj el. Nekem elhiheted” – próbálta viccesen vigasztalni a mérkõzés után Arn a vigasztalhatatlan Wickmayert.

„Hihetetlen, hogy sikerült megnyernem a tornát, még mindig nem tudom felfogni. Arra számítottam, hogy Wickmayer fáradtabb lesz valamivel, de szerencsére jól ment a játék, úgyhogy így is nyerni tudtam. A második meccslabdámnál megremegett a kezem, azért ütöttem kettõs hibát. Utána viszont nevettem egyet és teljesen feloldódtam, majd megnyertem a meccset” – számolt be Arn a mérkõzésrõl a Nemzeti Sportnak.

NSO

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top