Connect with us

Djokovic nem csak jó, szerény is

Egyéb hír

Djokovic nem csak jó, szerény is

Az idén még veretlen szerb szerényen nyilatkozott azután, hogy legyőzte a világelső spanyol Rafael Nadalt a miami döntőben.

„Életem legszebb négy hónapja ez, de még csak a szezon elején tartunk” – mondta a 3 óra 21 perc alatt 4:6, 6:3, 7:6-ra diadalmaskodó bajnok. „Kissé korai még az első helyről beszélni, mert nem én vagyok a legjobb, hanem egyértelműen Rafa. Ma ebben az iszonyú hőségben mindketten lelassultunk a végére, a rövidítésben bármi megtörténhetett volna, az utolsó ütésig nem tudtam, hogy nyerni fogok-e.”

A sikerével 605 ezer dollárt kereső Djokovic idén 24/0-ás győzelmi mérlegnél tart, ez a legjobb szezonkezdet Ivan Lendl 1986-os rajtja (25/0) óta. A rekordot az amerikai John McEnroe tartja, aki 1984-ben 39 sikerrel nyitotta az évadot.

A szerb sztár 2007 után másodszor nyert Floridában, Roger Federer 2006-os duplázása óta pedig az első játékos, aki egymás után a legjobbnak bizonyul a két nagy amerikai versenyen. Két hete a kaliforniai Indian Wellsben szintén Nadalt verte a fináléban.

„Hihetetlen, amit művel” – dicsérte ellenfelét a mallorcai világelső. „Egyrészt nagyon jól játszik, másrészt óriási az önbizalma, de hát nyerő szériában könnyebb nyerni. Kissé ideges voltam ma, mert az előző két itteni döntőmet is elvesztettem. Most az utolsó csepp erőmet is kiadtam magamból, de szerintem ezek az igazán jó meccsek” – értékelt Nadal.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top