Connect with us

Petkovic visszavonult?

Egyéb hír

Petkovic visszavonult?

Andrea Petkovic óriási megdöbbenést keltve egy tolószékben jelent meg a stuttgarti tenisztorna sajtótájékoztatóján, hogy bejelentse, megcsömörlött, és 23 évesen, ha csak átmenetileg is, de felhagy a tenisszel.A fiatal lány márciusban szinte egy csapásra lett a német tenisz új sztárja, azt követően, hogy Miamiban legyőzte a világelső Caroline Wozniackit. Német teniszezőnő utoljára 13 éve tudta megverni a világranglista élén állót, akkor Steffi Graf győzte le a Roland Garros döntőjében Martina Hingist. A győzelem óriási felhajtást generált Petkovic körül, aki nem tudta kezelni a százával érkező interjú felkéréséket, fotózásra szóló meghívókat és party invitálásokat.

Csütörtökön a negyeddöntőben megint összeakadt Wozniackival, és megint volt esélye, hogy legyőzze, azonban az első szettben 5:1-es vezetés után teljesen összeomlott, és a továbbiakban mindössze egy gémet tudott nyerni a dán világelső ellen.

A mérkőzés után egy órával edzője, Petar Popovic egy kerekesszékben tolta be a sajtóterembe, ahol megrökönyödve fogadták az újságírók.

„Csak tesztelni akartam a németek humorérzékét” – tompította a kissé morbid poén élét Petkovic. – A kerekesszékkel akartam kifejezni, hogy nem vagyok gép, bár már lassan kezdem úgy érezni magam. Olyan, mintha százéves lennék, teljesen kikészültem mentálisan, nem szeretnék még jobban szétcsúszni.”

Petkovic elmondta, hogy felhagy a tenisszel – bár azt nem jelentette ki, hogy soha többet nem fog ütőt a kezébe – és mostantól a tanulásara koncentrál. Befejezi politológia tanulmányait a griesheimi egyetemen. „Kikapcsolok, és próbálok minél többet aludni.”

A német Fed-kupa csapat vezetője, Barbara Rittner is megszólalt az ügyben.

„Elképesztő felhajtás volt Andrea körül az utóbbi időben. Ilyet utoljára Steffi Graf fénykorában láttam. Egyszerre találták meg a rajongók, fedezte fel a média, és ez óriási mentális és fizikai megterhelést jelentett számára. A végén már nem maradt mindenre energiája, a tartalékait is felélte.”

A rutinos egykori játékos azért az elmondottak mellett tanáccsal is szolgált Petkovicnak és a jövő sztárjainak: „Meg kell tanulni kezelni a felhajtást, jobban beosztani az energiákat. Néha muszáj nemet mondani egy-egy PR-felkérésre, és gátat kell szabni az újságírók próbálkozásainak.”

forrás: nemzeti sport

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top