Connect with us

Arn Gréta kiesett Rómában

Egyéni

Arn Gréta kiesett Rómában

Arn Gréta viszonylag simán, két szettben vereséget szenvedett a negyedik helyen kiemelt Li Nától a Rómában zajló salakpályás tenisztorna női egyesének negyeddöntőjében, így búcsúzott a viadaltól.

Az első szett rosszul kezdődött Arn Gréta számára, ugyanis miután Li Na behúzta az első játékot, elvette a magyar lány adogatását, majd 3:0-ra meglépett. Ezután 3:1-re szépített Arn, majd később 4:2-re módosult az eredmény.

Ekkor a kínai teniszező adogatásánál két bréklabdához jutott Arn, azonban egyikkel sem tudott élni, így 5:2-nél a szettben maradásért kellett szerválnia. Ez nem is akárhogy sikerült neki, hiszen remek első szerváinak segítségével semmire hozta adogatását, azonban Li Na szintén magabiztos játékkal 6:3-ra megnyerte az első szettet.

A második játszma is rosszul kezdődött Arn számára, hiszen az első játékban Li Na egyből lebrékelte őt. Ezután a kínai teniszező adogatott, és 40:40-nél Arn került előnybe, majd Li kettőshibát vétett, ezzel a magyar lány kiegyenlített.

Ekkor újabb fordulat következett a második játszmában, hiszen Arn adogatójátékában Li jutott bréklabdához, amelyet magabiztos játékkal értékesített is, majd saját szervajátékát behúzva már 3:1-re meglépett.

Újra Arn Gréta adogathatott, és Li kiváló fogadásainak köszönhetően két bréklabdához jutott: az első lehetőségnél a hálóba vágta a labdát, a másodiknál azonban a magyar lány rontott, így a kínai teniszező 4:1-re meglépett a második szettben.

A megnyugtató előny az eddiginél még magabiztosabbá tette a kínait, adogatójátékát viszonylag simán behúzta, így 5:1-nél Arn Gréta a mérkőzésben maradásért szerválhatott.

Arn adogatásánál 40:40 állt az eredményjelzőn, amikor Li Na mérkőzéslabdához jutott. A magyar lány hárította ezt, azonban ezután még háromszor jutott meccslabdához a kínai teniszező, az utolsót egy remekül előkészített pont után értékesítette, így 6:1-re megnyerte a második szettet – és a mérkőzést is.

Li Na ellenfele az elődöntőben a Francesca Schiavone–Samantha Stosur összecsapás győztese lesz.

Korábban mindössze egyszer találkozott egymással a két teniszező: 2000-ben az egyik kemény pályás verseny nyolcaddöntőjében Li Na három szettben győzte le a magyar lányt.

RÓMA, ATP 1000-ES TORNA (2 050 000 dollár, salak)

EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:

Li Na (kínai, 4.)–Arn (magyar) 6:3, 6:1

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top