Connect with us

Djokovic az első elődöntős Wimbledonban

ATP

Djokovic az első elődöntős Wimbledonban

A második helyen kiemelt Novak Djokovics négy szettben legyőzte Bernard Tomicot a wimbledoni teniszbajnokság negyeddöntőjében.

A mindössze 18 esztendős Bernanrd Tomic a wimbledoni torna nagy meglepetését szolgáltatta azzal, hogy miután a selejtezőben megnyert három mérkőzést, a főtáblán Nyikolaj Davigyenko legyőzésével nyitott, majd Igor Andrejev  következett, a harmadik fordulóban pedig az ötödik kiemelt Robin Söderling sem tudta megállítani. A nyolcaddöntőben Xavier Malisse-t győzte le három játszmában, így következhetett a Novak Djokovics elleni negyeddöntő.

A világranglista második helyén álló szerb ellen ugyan csak két játékot tudott nyerni az első szettben az ausztrálok új csillaga, a második játszmában gyorsan elhúzott 4:1-re, és bátor játékával nem is volt kérdés, hogy kiegyenlít a szettek tekintetében.

A harmadik játszmában Tomic rögtön elvette szerb ellenfele adogatását, 3:2-es vezetésnél azonban megremegett a keze, és Djokovicsnak sikerült visszakapaszkodnia. Aztán talán a legjobbkor vette el ismét az ausztrál szerváját, ezért 5:3-as vezetésnél ő adogathatott a szettért, amelyet meg is nyert.

A negyedik szettben úgy folytatta Tomic, ahogy a harmadikban abbahagyta, már az elején képtelen volt hozni saját szerváját, azonban kemény küzdelemben 2:1-nél sikerült visszavennie a bréket és egyenlítenie.

5:5-ig fej-fej mellett haladtak, majd ekkor Djokovics ismét el tudta venni ellenfele adogatását, és a mérkőzés megnyeréséért szerválhatott. Ez sikerült is neki, így 2010 után ismét bejutott az elődöntőbe.

WIMBLEDON, GRAND SLAM TORNA (14 600 000 font, fű)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
Djokovics (szerb, 2.)–Tomic (ausztrál) 6:2, 3:6, 6:3, 7:5
Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top