Connect with us

Murray: „Úgy érzem, elkapom Nadalt”

Egyéb hír

Murray: „Úgy érzem, elkapom Nadalt”

A brit Andy Murray tudja: fejben és taktikailag is a legjobbját kell nyújtania, de úgy érzi, most pénteken elkapja a világelső, címvédő Rafael Nadalt a Roland Garros elődöntőjében.

A spanyol Rafael Nadal eddigi mérlege a Roland Garroson fantasztikus, 2005-es bemutatkozása óta egyetlen vereséget szenvedett csak az év második Grand Slam-versenyén. Eddig összesen 43 győzelemnél tart Párizsban, és ötször már meg is szerezte a trófeát (2005, 2006, 2007, 2008, 2010).

Ennek ellenére Andy Murray, a britek első számú teniszezője úgy érzi, le tudja győzni Nadalt a 2011-es torna elődöntőjében. „Úgy érzem, meg tudom csinálni – mondta a 24 éves skót sportoló a BBC-nek. – Persze ehhez a legjobb formámat kell nyújtanom pénteken. Kiegyensúlyozottan kell játszanom, taktikai szempontból és fejben szilárdnak kell lennem.”

Nadal és Murray eddig 14 alkalommal találkozott egymással, amelyből tízszer a spanyol nyert. Akárcsak legutóbbi találkozójukon Londonban, a tavalyi novemberi ATP-világbajnokság (World Tour Finals) elődöntőjében, ahol Nadal a torna talán legkeményebb csatájában nyert 7:6 (7-5), 3:6, 7:6 (8-6)-re.

Ennél is lényegesebb statisztikai adat, hogy három alkalommal már salakon is találkoztak, mindháromszor Murray maradt alul. „Jelenleg az ő legyőzése az egyik legnagyobb kihívás a teniszben – tette hozzá a bokasérüléséből felépült brit. – A párizsi rekordja egyszerűen hihetetlen, ezért most csak ezzel a meccsel foglalkozom.”

Andy Murray viszont egyre jobb formában játszik, amire bizonyíték, hogy ő került legközelebb ahhoz, hogy megverje az idén legyőzhetetlen szerb Novak Gyokovicsot, miután Rómában csak három szettben maradt alul – 1:6, 6:3, 6:7 (7-2). Bevallása szerint ez volt a legjobb meccse, amit salakon játszott.

„Hasonlóan magas színvonalú volt az a meccs is, amelyet Rafával Monte-Carlóban játszottam pár hete. Tartanom kell ezt a szintet, most is legalább úgy kell játszanom, mint akkor, hogy egyáltalán legyen esélyem.”

Eddig már mind a két teniszező túl van egy gigászi meccsen a Roland Garroson. Murray a negyedik fordulóban a szerb Viktor Troicki ellen izzadt meg öt szettben (4:6, 4:6, 6:3, 6:2, 7:5), a meccset másnap reggel tudták csak befejezni. Rafael Nadal pedig rögtön az első körben szenvedett meg az amerikai John Isnerrel (6:4, 6:7 (7-2), 6:7 (7-2), 6:2, 6:4).

„Valamennyi ütése kemény, nagyon jól támad és védekezik – mondta Nadal Murrayről. – Nagyon gyors, fantasztikus futásai vannak. Csak akkor győzhető le, ha az ellenfele hihetetlenül magas szinten játszik. Én pont ezt próbálom tenni pénteken, úgyhogy nem lehetetlen a dolog.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top