Connect with us

Kvitová Wimbledon új királynője

Egyéni

Kvitová Wimbledon új királynője

Petra Kvitova nyerte az angol nemzetközi teniszbajnokság női egyesének döntőjét Wimbledonban, miután két viszonylag sima szettben verte Marija Sarapovát.

Sarapova remekül kezdte a wimbledoni finálét, az orosz klasszis azonnal a meccselején brékelte Kvitovát. A cseh azonban nem esett össze, és remek szervafogadásainak köszönhetően rögtön egyenlíteni tudott. A folytatásban hatalmas csata alakult ki, mindkét hölgy keményen küzdött, nem ismert elveszett labdát. 2:2-es állásnál a cseh hozta adogatását, majd ellenfele kicsit megingott. Sarapova kettős hibákat vétett, így Kvitova 4:2-re elhúzott. Az ötödik kiemelt következő adogatásánál Kvitova lezárhatta volna az első szettet, de végül Sarapova 5:3-ra szépített. Ennek ellenére a cseh gyorsan lezárta az első felvonást, amelyet 6:3-ra nyert meg.

A második szettet sem kezdte jól Sarapova, az orosz azonnal elvesztette első adogatójátékát. A bizonytalankodó 2004-es bajnok ellenfele ugyanakkor nagyon határozott volt, a torna 9. kiemeltje minden labdát megtámadott, iszonyatos erővel püfölte a labdát az alapvonalon. Kvitova 2:0-ra elhúzott, de a cseh hölgy is elbizonytalanodott. Sarapova hozta saját adogatását, majd brékelte ellenfelét. 2:2 után hatalmas csata alakult ki a következő játékért. Az orosz adogatásánál mindketten többet hibáztak, végül Kvitova alapvonal ütései döntöttek. Továbbra is hullámzó volt a játék, Kvitova nem tudta megtartani előnyét, a cseh nagyokat hibázva vesztette el adogatójátékát. Azonban Sarapova továbbra is gyengén adogatott, és újra a cseh szerzett előnyt. 4:3-nál a 9. kiemelt keze is megremegett, de végül hozta a játékát. A végkifejlet simán alakult, Sarapova nullára hozta szervajátékát, de Kvitova könnyedén zárta le szintén nullára nyert játékkal a finálét. A 21 éves teniszező élete első Grand Slam-győzelmét aratta.

WIMBLEDON, GRAND SLAM TORNA (14 600 000 font, fű)

NŐI EGYES, DÖNTŐ:

Kvitová (cseh, 9.)–Sarapova (orosz, 5.) 6:3, 6:4

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top