Connect with us

Balázs Attila kikapott, vezetnek a britek a Davis Kupában

Davis Kupa

Balázs Attila kikapott, vezetnek a britek a Davis Kupában

Balázs Attila négy játszmában kikapott pénteken James Wardtól, ezzel a britek jutottak előnyhöz a magyarokkal szemben Glasgowban, a tenisz Davis Kupa euro-afrikai zónája II. csoportjának harmadik, egyben utolsó fordulójában.

Az első mérkőzés első játszmájában nem nagyon látszódott, hogy Ward (149.) több mint száz hellyel előrébb található a világranglistán ellenfelénél, Balázs Attila (262.) ugyanis remekül tartotta magát. Sokra viszont nem ment vele, mivel második adogatójátékát elveszítette, a brékelőnyt pedig Ward végigvitte.

A második szett simábbnak indult, az angol ugyanis 1:2 után négy játékot nyert sorozatban, ám 5:2-nél kissé megtorpant. Balázs felzárkózott 5:4-re, ekkor viszont Ward hozta a szerváját, így ismét 6:4-re nyert.

Talán túlságosan is megnyugodott, a harmadik szett elején ugyanis gyorsan 3:0-s hátrányban találta magát. Ezután visszabrékelt, majd miután görcs miatt orvosi szünetet kért, kiegyenlített (3:3). Szerencsére Balázsnak ez sem szegte kedvét, és 5:4-es vezetésénél a lehető legjobbkor ismét elvette ellenfele adogatását, így 6:4-gyel szépített.

A negyedik játszmában ismét Balázs brékelt először, és 3:1-re is vezetett, ám nem tudta megtartani előnyét. Ward egyenlített, 4:4-nél újra brékelt, így a mérkőzésért adogathatott. Az utolsó gémben Balázs lába is begörcsölt, a játékvezető meg is büntette időhúzásért. Sokáig már nem tartott a magyar szenvedése, ugyanis az angol hozta a szerváját, így előnyhöz juttatta a házigazdákat.

„Nem volt jobb nálam Ward, éppen ezért idegesített annyira, hogy így is 6:4, 6:4-re vezetett. Még ekkor sem bizonytalanodtam el, a harmadik szettben egyértelműen jobban játszottam nála, de a negyedik közepére én is elfáradtam. Nagyon hiányzott az az egy hét, amit nem olyan régen ki kellett hagynom a fájós fogam miatt. Ha az nincs, meg is fordíthattam volna a meccset” – mondta Balázs Attila.

A következő meccset Andy Murray játssza Kiss Sebő ellen.

NSO

DAVIS-KUPA

AZ EUROAFRIKAI ZÓNA I. CSOPORTJÁBA JUTÁSÉRT

NAGY-BRITANNIA–MAGYARORSZÁG 1–0

James Ward–Balázs Attila 6:4, 6:4, 4:6, 6:4

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Davis Kupa

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top