Connect with us

Stich elítéli a sztrájkról beszélő Murray ötletét

Egyéb hír

Stich elítéli a sztrájkról beszélő Murray ötletét

Andy Murray a napokban ismét szót emelt a teniszezők túlzsúfolt versenynaptára ellen, kijelentve: akár sztrájkolni is hajlandók, ha a nemzetközi szövetség nem hallgatja meg panaszaikat. Egy korábbi kiválóság, Michael Stich nem ért egyet vele, szerinte az ő idejükben sem volt kevesebb verseny.

Az utóbbi években egyre többet hallani a legjobb teniszektől is, hogy túlzsúfolt a versenynaptár, sok a torna, ennek következtében egyre több a sérülés is. Andy Murray legutóbb elmondta, hogy ha nem hallgatják meg kéréseiket – amik már inkább követelések –, hajlandók akár sztrájkolni is.

„Ezeknek a versenyeknek köszönhetően van munkájuk és jövedelmük. Nem hiszem, hogy jogos a tiltakozásuk. Én nem panaszkodtam, pedig nemcsak egyesben, hanem párosban is elindultam a versenyeken” – nyilatkozta a BBC-nek Michael Stich, az 1991-es wimbledoni viadal döntőse.

„A maiak nem játszanak többet, mint mi tettük tíz-tizenöt évvel ezelőtt, nekünk még hosszabbra nyúltak a szezonok – folytatta a németek korábbi világranglista-2. teniszezője. – Amikor az olyan emberek, mint például Stefan Edberg elindultak egyesben és párosban is a Grand Slameken, nem csináltak mást, csak tették a dolgukat. Andy Murray még csak nem is lép pályára évente négy fordulóban a Davis-kupában. Ezt nem a versenyszervezőknek és az ATP vezetőinek kell megoldaniuk, hanem a játékosoknak. Talán jobban oda kellene figyelniük a testükre és jobban megválogatniuk, mely tornákon indulnak. Amikor sztrájkolni akarnak, el kellene gondolkodniuk azon, mi történne, ha a versenyek tennék ugyanezt. Nem lenne karrierjük, keresetük és munkájuk sem. A sztrájk nem jó megoldás.”

Hasonló véleményen van David Lloyd, a brit Davis-kupa-csapat korábbi kapitánya is, aki szintén nem ért egyet Murray felvetésével.

„Elképesztő kijelentésnek tartom – mondta a 63 éves Lloyd. – Általában azért sztrájkolnak az emberek, mert nem fizetik meg eléggé a munkájukat, vagy nem kielégítő körülmények között dolgoznak. Ők a világ legjobb helyein játszanak, Rolls Royce-ok várják őket a repülőtereken, tízcsillagos szállodákban laknak és vagyonokat keresnek. Szóval nem látom, mi okuk lenne sztrájkolni.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top