Connect with us

Babos Timi tarolt Kanadában

Nincs kategorizálva

Babos Timi tarolt Kanadában

Álomszerűen végződött Babos Tímea számára a kanadai 50 ezer dollár összdíjazású ITF tenisztorna, hiszen a magyar tehetség egyesben és párosban is győzni tudott.

Babos menetelése során olyan nagynevű játékosokat búcsúztatott, mint Mirjana Lucic akit egykoron a világranglistán a 32. helyen is jegyeztek.

Babos kanadai sikere azért is volt nagyon fontos, mert az MTK tehetsége a Saguenay-i torna előtti időszakban egyesben nem igazán remekelt. Sokan féltették a mostani versenytől is, mondván a mezőny kemény ráadásul fedett pályás tornáról van szó. Timi azonban dacolt a nehézségekkel, határtalan önbizalommal telve játszott és könnyedén jutott el az elődöntőig. A legjobb négy között jött a legnehezebb feladat, hiszen az a Mirjana Lucic várt rá, aki 1999-ben Wimbledonban egészen az elődöntőig jutott és egykoron a világ legjobb 40 játékosa között jegyezték. Timi azonban nem ijedt meg az előtte álló feladattól még akkor sem amikor vetélytársa az első szettet 6-1-re nyerte. A folytatásban Timi összekapta magát, 6-3-al egyenlített, majd a döntő játszmát a rövidítésben tudta hozni 7-6-ra, így életében először bejutott egy 50 ezer dolláros torna döntőjébe.

„Ahhoz képest, hogy az első szettben lövésem sem volt Lucic szervagémjeiben, de úgy igazán a sajátomban sem, egészen jól sikerült a szombat így estére. Szerintem nem is a tenisztudás, sokkal inkább a szív és a hit döntött ma.” – írta a nagyszerű siker után facebook-oldalán a magyar tehetség.

Timire a döntőben egy papíron sokkal könnyebb ellenfelet kapott az amerikai Julia Boserup személyében, akit a világranglistán a 245. helyen rangsoroltak a mérkőzés előtt. A finálé első játszmájában még érezhető volt a nagy tét okozta nyomás a magyar játékoson, ám végül Babos 7-6-ra behúzta a szettet, majd a másodikat magabiztosan 6-3-ra hozta, így megnyerte a tornát.

Hogy a kanadai hét még tökéletesebb legyen, Babos az amerikai Jessica Pegulával az oldalán a párosok versenyét is megnyerte, így kettős sikert aratott és a világranglistán 22 helyet javítva feljött egészen a 159. helyre.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

  • Nincs kategorizálva

    Nadal elégedetlen, de bizakodik!

    By

    Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

  • Nincs kategorizálva

    Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

    By

    A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

  • Nincs kategorizálva

    Gisela Dulko visszavonul

    By

    Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top