Connect with us

Djokovics nehezen nyert Berdych ellen

ATP

Djokovics nehezen nyert Berdych ellen

A Londonban zajló ATP-világbajnokság második játéknapján Murray veresége után a világelső Novak Djokovics nagy nehezen, de hozta a kötelezőt: legyőzte Tomás Berdychet.

A cseh életképes taktikával készült a sérülésekkel és rossz formával egyaránt bajlódó világelső ellen.

Az első szettben szaladt is a szekér Berdych számára. Ráerőltette játékát a korábbi világbajnokra, ide-oda futtatta a rozsdásan mozgó szerbet. Agresszívan, sokat gyorsítva hamar el is lépett 4-0-ra.

Bár Djokovic még egyik adogatását visszavette, 4-2-nél nem tudta értékesíteni újabb fogadóelőnyét, így negyvennyolc perc alatt, 6-3-ra Berdyché lett a nyitó felvonás.

A második játszmára egy másik Djokovic jött ki. Hatékonyan irányította a labdameneteket, a közepes tempóval Berdych már nem tudott mit kezdeni. Emellett összekapta adogatását: 82 százalékban bejöttek az első szervák, feleannyi ki nem kényszerített hibát és kétszer annyi nyerőt ütött, mint az első szettben, bréklabdát sem engedélyezett ellenfelének. Negyvenhat perc alatt, 6-3-mal egyenlített.

A döntő játszmára, úgy tűnt, teljesen elfogyott az idén tíz tornát is nyerő belgrádi. Passzívan, röviden, túlélésre játszott. Berdychnél azonban előjött a pályafutását már oly sokszor nehezítő „vesztestudat”. Képtelen volt olyan felszabadultan játszani, mint az első szettben, Djokovic erőtlen, ötlettelen biztonsági megoldásait indokolatlanul ütötte a hálóba vagy világgá a kritikus pontoknál. Hiába került brékelőnybe 4-2-nél, megerősíteni nem tudta azt, és hiába volt mérkőzéslabdája 6-5-nél, a kiélezett helyzetben jött a hiba.

Így a verejtékes, és nem túl színvonalas összecsapás rövidítésben dőlt el, amely során már a világelső volt lelki fölényben és előnyben végig. Ebben valószínűleg komoly szerepet játszott Djokovic 7-1-es mérlege Berdych ellen.

Mindenesetre erre a teljesítményre egyik teniszező sem lehet túlságosan büszke, a közel két méter magas cseh legnagyobb fegyvere az adogatása, mégis csak 46 százalékban ütötte be első szerváit, emellé negyvenkét ki nem kényszerített hibát hozott össze a bő két és fél órás derbin. a szerb harminchármat, és második szervái rettentő gyengék voltak.

Ettől függetlenül Djokovic győzelemmel kezdett a londoni évadzáró eseményen, csakúgy mint Roger Federer és Rafael Nadal. A délutáni programban elvérző hazai favorit, Andy Murray pedig kilátásba helyezte visszalépését a versenytől ágyéksérülése miatt, mellyel már David Ferrer ellen is kezelték. Ha a brit valóban feladja a tornát, az elsőszámú tartalékos, az idén karrierévet futó Janko Tipsarevic lép pályára helyette. Döntés kedden.

LONDON, ATP-VILÁGBAJNOKSÁG

A-CSOPORT:

Djokovics (szerb, 1.)–Berdych (cseh, 6.) 3:6, 6:3, 7:6(3)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top