Connect with us

Doppingolással vádolta a spanyolokat Yannick Noah

Nincs kategorizálva

Doppingolással vádolta a spanyolokat Yannick Noah

Yannick Noah volt francia teniszező szerint a spanyol sikerek hátterében „Asterix varázsitala” áll, szerinte engedélyezni kéne a doppingolást.

„Ma a sport kicsit olyan, mint az Asterix az olimpián című filmben: ha nincs varázsitalod, nehéz nyerni – állapította meg a Le Monde-ban a hazájában rendkívül népszerű korábbi teniszező, kitérve a labdarúgásban, a kosárlabdában és a Tour de France-on megfigyelhető spanyol dominanciára.

– Ne legyünk álszentek. Természetesen tiszteletben kell tartani az ártatlanság vélelmének elvét, de ma már senki sem balek. A legjobb megoldás az lenne, ha elfogadnánk és engedélyeznénk a doppingolást, és akkor mindenkinek lehetne varázsitala.”

David Douillet francia sportminiszter „súlyosnak” és „felelőtlennek” nevezte Noah kijelentéseit.

„Bizonyítékkal kell alátámasztani, ha mondunk valamit – szögezte le a tárcavezető, kétszeres olimpiai és négyszeres világbajnok cselgáncsozó, aki szerint Noah nyilatkozata megdöbbenést keltett a francia sportban.

David Douillet saját maga példáját hozta fel annak alátámasztására, hogy doppingolás nélkül is lehet nyerni, egyúttal jelezte: ő éppen ellenkező utat jár be, mint amit Noah javasol, szeretné elérni, hogy a doppingolókat az eddigieknél komolyabb, sporton túlnyúló szankciókkal lehessen sújtani.

„Ezzel a tisztán készülő versenyzőket védenénk, a hatóságoknak pedig lehetőséget teremtenénk a hatékonyabb fellépésre” – tette hozzá.

Alejandro Blanco, a Spanyol Olimpiai Bizottság elnöke a Marca című lap internetes oldalán reagált Noah szavaira, mondván: azoknak, akik nem ismerik a tényeket, nagyon nehéz megérteni, mi áll a spanyol sikerek mögött.

„A munka a siker kulcsa” – adta meg a választ.

Az As-ben megnyilatkozó José Luis Saez, a Spanyol Kosárlabda Szövetség elnöke szerint az 1983-as francia nyílt teniszbajnokság győztese „felelőtlen” és féltékeny”.

Utóbbi minősítésével arra utalt, hogy a francia kosárlabda-válogatott, melyben ott volt Yannick Noah fia, Joakim is, a szeptemberi, litvániai Európa-bajnokság döntőjében vereséget szenvedett a spanyol együttestől.

Douillet és Saez egyébként a hétvégén összefutott Párizsban, ahol előbbi a 2015-ös francia kosárlabda Eb-pályázatot igyekezett népszerűsíteni. Noah kijelentései nyomán nem tehetett mást, Franciaország és annak kormánya nevében bocsánatot kért a spanyol sportvezetőtől.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Nincs kategorizálva

 • Nincs kategorizálva

  Nadal elégedetlen, de bizakodik!

  By

  Rafael Nadal egy interjújában elmondta, hogy elégedetlen a teljesítményével, de abban bízik, hogy napról napra egyre...

 • Nincs kategorizálva

  Djokovics a Roland Garrost célozta meg!

  By

  A világranglista első helyén álló Novak Djokovics kijelentette, hogy a 2013-as esztendőben a Roland Garros megnyerése...

 • Nincs kategorizálva

  Gisela Dulko visszavonul

  By

  Befejezi pályafutását Gisela Dulko – jelentette be nyílt levélben a 27 éves teniszező. Az argentin játékos...

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top