Connect with us

Kiszáll a női tenisz főszponzora

Egyéb hír

Kiszáll a női tenisz főszponzora

A Sony Ericsson nem újítja meg a jövőre lejáró főszponzori szerződését a profi női teniszezők érdekeit képviselő WTA-val.

A mobilgyártó cég 2005-ben hat évre szóló, 88 millió dolláros megállapodást kötött a WTA-val, ami a legnagyobb szponzori kontraktus volt a tenisz és a női profi sport történetében. A hölgyteniszezők legjelentősebb versenyeit magába foglaló WTA Tour a Sony Ericsson nevet vette fel. A vállalat tavaly két évvel, 2012. december 31-ig meghosszabbította a szerződését a szervezettel, ám a névhasználati jogról lemondott.

Az együttműködés mindkét fél számára előnyös volt, az idei női viadalokat rekordszámú, 5 millió néző tekintette meg a helyszíneken, jövőre pedig szintén csúcsnak számító, 96 millió dollárt osztanak szét a szebbik nem versenyein – 2005-ben ez az összeg 60 millió dollár volt.

„Nagyszerű partnerek voltak, hiányoznak majd – áll a WTA által kiadott közleményben. – Tovább akarjuk járni a fejlődés útját a már meglévő és a jövőbeli szponzoraink segítségével.”

A Sony Ericsson PR-menedzsere, Graciela Pineda a következőt nyilatkozta a lépésükről: „Ez egy stratégiai döntés volt, amelyet a márka és az üzleti tevékenységünk fejlődésére alapoztunk.”

Az LM Ericsson októberben jelentette be, hogy 1.46 milliárd dollárért eladja a két cég egyesülése után létrejött vállalatban birtokolt 50 százalékos érdekeltségét a Sonynak.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top