Connect with us

Djokovicsnak az olimpia a fő célja, de megvédené címeit

Egyéb hír

Djokovicsnak az olimpia a fő célja, de megvédené címeit

Címvédőként egyértelműen a győzelem a célja Novak Djokovicnak a hétfőn kezdődő ausztrál nemzetközi teniszbajnokságon, de legalább ennyire fontos számára az is, hogy aranyérmet szerezzen a londoni olimpián.

„Az egyik célom idén egyértelműen az olimpia – mondta a szerb világelső szombati sajtótájékoztatóján Melbourne-ben. – Megtiszteltetésnek éreztem, hogy a 2008-as pekingi játékokon a hazámat képviselhettem, azt az élményt semmivel nem lehet összehasonlítani. Nagyon boldog vagyok, hogy erre Londonban ismét lesz lehetőségem, ráadásul Wimbledonban játszhatok majd, ott, ahol tavaly az egyik legnagyobb álmomat váltottam valóra azzal, hogy megnyertem az angol nyílt bajnokságot.”

Djokovics nagyon magabiztosnak tűnt a sajtótájékoztatón, elmondta, hogy a három Grand Slam-győzelemmel egyértelműen a tavalyi volt karrierje eddigi legjobb éve, de úgy gondolja, hogy idén akár mind a négy nagy tornát megnyerheti, s az ötkarikás játékokon is első lehet.

A szerb sztárjátékosnak nagyon nehéz dolga lesz, ha túl akarja szárnyalni a 2011-es produkcióját, hiszen az Australian Openen, Wimbledonban és a US Openen aratott diadalain túl az előző évben 41 mérkőzéses győzelmi sorozattal kezdett, ráadásul a két legnagyobb vetélytársával, Rafael Nadallal és Roger Federerrel játszott 11 meccséből mindössze egyet veszített el: a Roland Garros elődöntőjében a svájci teniszező múlta felül, Nadalt ugyanakkor hatból hatszor megverte.

A 24 éves sportoló az ausztrál bajnokságon az olasz Paolo Lorenzi ellen lép majd pályára az első fordulóban.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top