Connect with us

Murray simán megnyerte a döntőt

ATP

Murray simán megnyerte a döntőt

Az első helyen kiemelt Andy Murray győzelméhez kétség sem férhetett az ukrán Alekszandr Dolgopolov elleni döntőben a brisbane-i ATP-tornán: a brit teniszező mindössze négy játékot veszítve nyerte meg a finálét.

Eddig gyümölcsöző Andy Murray és Ivan Lendl munkakapcsolata. Brisbane-ben Rettegett Ivan az elődöntőt követően a döntőben is a lelátóról figyelte új „tanítványát”, aki 1:1 után kilenc játékot nyert meg zsinórban. Alekszandr Dolgopolov ezután három gémet húzott be sorozatban, de hiába jött fel ezzel a második szettben 4:3-ra, Murray a rövidzárlatát követően újra magára talált, és végül 6:1, 6:3-ra megnyerte a 65 perces csatát.

„Szeretném megköszönni a csapatomnak… Lendl úr ott ül fent valahol, megbújva. Ez volt az első hetem az új stábommal, és nagyon élveztem. Remélhetőleg a jövőben még több sikert érek el velük” – nyilatkozta a karrierje 22. ATP-címét begyűjtő Murray a finálé után.

A skót játékos – aki mindhárom eddigi Grand Slam-döntőjét elbukta – a következő hetet Melbourne-ben tölti, már az Australian Openre készülés jegyében.

„Elnézést kérek az elég unalmas teniszem miatt – szabadkozott Dolgopolov a közönség előtt. – Ennyire voltam ma képes. Nem éreztem magam igazán jól a héten, nem voltam teljesen fitt, de finálét játszhattam, így igazán elégedett lehetek.”

BRISBANE, ATP 250-ES TORNA (434 250 dollár, kemény pálya)

EGYES, DÖNTŐ:

Murray (brit, 1.)–Dolgopolov (ukrán, 3.) 6:1, 6:3

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top