Connect with us

Bravúros győzelmével Babos már negyeddöntős

Egyéni

Bravúros győzelmével Babos már negyeddöntős

Babos Tímea 7:6, 6:4-re legyőzte a világranglistán nála majdnem 70 hellyel előrébb álló, svájci színekben játszó Romina Oprandit a Bogotában zajló salak pályás női teniszverseny második fordulójában.

Babos Tímea (133. a világranglistán) kedden felettébb meggyőző teljesítménnyel gyűjtötte be pályafutása második WTA-főtáblás győzelmét – a hazai Yuliana Lizarazo (427.) 6:0, 6:1-re verte meg –, a második fordulóban viszont már egy jóval erősebb ellenfél várt rá: Romina Oprandi (64.).

Az év eleje óta olasz helyett svájci színekben versenyző, 25 éves játékos rögtön az első játékban elvette Babos adogatását, aki ezt követően tartotta a lépést ellenfelével. Oprandi 5:4-nél szerválhatott az első játszmáért, ám nem járt sikerrel, sőt két gémmel később már a rövidítésért kellett ugyanezt megtennie.

Ez már összejött neki, a tie-breakben azonban a magyar játékos akarata érvényesült, Babos 6–2 után ugyan az első három szettlabdáját még veszni hagyta, a negyedikkel viszont élni tudott.

A második játszma is majdnem ilyen szoros volt, és egyetlen brék döntötte el. Oprandinak hiába volt öt lehetősége is elvenni Babos szerváját, Timi az összesnél hárítani tudott, ő viszont az egyetlen bréklabdáját kihasználta a szett közepén, és végül 7:6, 6:4-re megnyerte az 1 óra 31 percig tartó összecsapást. A negyeddöntőben a Valerija Szavinih–Jaroszlava Svedova találkozó győztese lesz az ellenfele.

BOGOTÁ, WTA-TORNA (220 000 dollár, salak)

EGYES, 1. FORDULÓ:

Erakovic (új-zélandi, 1.)–Vögele (svájci) 6:3, 6:4

EGYES, 2. FORDULÓ:

Arruabarrena-Vecino (spanyol)–Birnerová (cseh) 6:4, 6:0

Babos T. (magyar)–Oprandi (olasz, 3.) 7:6, 6:4

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top