Connect with us

Fucsovics legyőzte a legjobb írt, 1-1 az első nap után

Davis Kupa

Fucsovics legyőzte a legjobb írt, 1-1 az első nap után

Szeged – Az újszegedi sportcsarnokban pénteken két egyessel megkezdődött a Magyarország–Írország tenisz Davis-kupa-mérkőzés, a csapatok az Euro-afrikai zóna II. csoportjában érdekeltek. Az első nap után 1–1 az állás.

Hornok Miklós szövetségi kapitány győzelmet várt Kellner Ádámtól. Igaz, amikor ezt nyilatkozta, még úgy tudta, válogatottunk első számú játékosa, Louk Sorensen ellen lép pályára. Az ír teniszezőnek azonban a péntek délelőtti tréningen meghúzódott a hasfala, és a vendégek délután 2 órakor bejelentették, cserélnek. Helyét James McGee veszi át.

Az első szettben így is minden jól alakult, Kellner 6:4-re nyert, riválisa azonban fordított a következő két játszmában. A 600 főnyi publikum pontos, erős szervákat, technikás megoldásokat, látványos röptéket láthatott. A 4. szettben is maradt a hatalmas küzdelem, és végül ez a rövidítésben dőlt el Kellner javára. Következett a mindent eldöntő 5. játszma, amely több fordulatot is tartogatott. A magyar játékos meg akart felelni a szurkolók elvárásának, akik azt skandálták: „Ki a jobb? Ádi!” 2:2 után elnyerte az ír adogatójátékát, a sajátját azonban elveszítette, így nem tudott lépéselőnybe kerülni. 4:4 után McGee hozta az övét, majd drámai küzdelemben elvette Kellnerét, és ezzel megnyerte a magas színvonalú, közel négyórás mérkőzést.

– Gratulálok McGee-nek a győzelemhez, élvezetes mérkőzést vívtunk. Ezen a meccsen is kiderült, hogy ez a pályaborítás jobban fekszik a íreknek. Az 5. szettben több fordulat is volt, a végén jól ritörnözött ellenfelem – nyilatkozta a meccs után Kellner.

A következő összecsapáson a 20 éves Fucsovics Márton igazolta tehetségét, és nyert. De nem simán. Pedig két szett után úgy tűnt, hogy 3–0-ra simán elintézheti a nála 11 évvel idősebb Conor Nilandot. Az ír azonban talpra állt, és a rövidítésben megnyert harmadik játszma után egyenlíteni is tudott. A mindent eldöntő 5 szettben Marci nagyot küzdött, és újra azt az erőtől duzzadó teniszt mutatta, mint korábban. A szervapakliból jó pár ászt is előhúzva. Győzelme azt jelentette, hogy Magyarország egyenlített.

A hétvégi program, szombat 14 órától: Balázs, Fucsovics–McGee, Barry, vasárnap, 13 órától: Kellner–Niland, Fucsovics–Sorensen vagy McGee.
Az eseményre jegyek (1200 forint, 10 éves kor alatt 600 forint) a helyszínen, az újszegedi sportcsarnokban válthatók, míg a 6 éven aluliaknak ingyenes a torna.


DAVIS KUPA

Magyarország-Írország 1:1 az első nap után

Kellner–McGee 6:4, 3:6, 4:6, 7:6 (9–7), 4:6

Fucsovics–Niland 7:6 (7–4), 6:4, 6:7 (3–7), 2:6, 6:2.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Davis Kupa

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top