Connect with us

Arn Gréta az első fordulóban búcsúzott Budapesten

Egyéni

Arn Gréta az első fordulóban búcsúzott Budapesten

Arn Gréta három játszmában kikapott hétfőn az ukrán Leszja Curenkótól a 220 ezer dollár összdíjazású Budapest Grand Prix salakpályás női tenisztorna első fordulójában. Az egyesben pályára lépő negyedik hazai játékos, Arn Gréta szettelőnyről kapott ki. Talán ha figyelembe veszik a kérését a szervezők, másként alakul.

A nap záró mérkőzésén Arn Gréta (69.) mérte össze tudását az ukrán Leszja Curenkóval (110.), és bár jól indult számára az összecsapás, végül csalódottan hagyta el a játékteret. Az első szettben brékelőnyét először még leadta, azonban 3:3 után már csak ő nyert játékot.
A második játszma hasonlóképpen alakult, csak fordított szereposztásban, ezúttal Curenko hagyta állva ellenfelét 3:3-nál, és 6:3-mal egyenlített. A döntő szett elején Arn nehezen hozni tudta ugyan az adogatását, ezután viszont már csak egy ember volt a pályán, mégpedig az ukrán, aki sorozatban hat gémet megnyerve elbúcsúztatta játékosunkat.
„Olyan, mintha mindenki ellenem dolgozna. Két dolgot kértem a szervezőktől: hogy ne hétfőn kezdjek, mert fáradt vagyok, és ne négy órától játsszak. Ehhez képest, hétfőn tizenhat órára raktak. Én szeretek melegben teniszezni, és ezerszer inkább játszom hatvan fokban, mint árnyékos pályán. Vannak játékosok, akiket nem zavar ennyire, de engem igen – magyarázta Arn Gréta a Nemzeti Sportnak, aki az általában hazai pályán megszokott egyetlen előnnyel próbált élni oly módon, hogy a játékrenddel kapcsolatos igényeket támasztott, amelyeket személyesen Márky Jenő versenyigazgatóval beszélt meg vasárnap. – Márky Jenőnek vasárnap direkt elmondtam, hogy mit szeretnék, aztán teljesen az ellenkezője valósult meg. Németországban is sokkal inkább figyelembe veszik az igényeimet, mint itt. Nem biztos, hogy legközelebb is jövök. Természetesen az ellenfelem jól játszott, ő nem tehet semmiről, és nem kifogásokat keresek, csak nagyon nehéz, amikor az ember egy kis segítséget várna, és végül nem kapja meg.”
A kérdéssel kapcsolatban Márky Jenőt is megkerestük azonnal a mérkőzést követően, aki elismerte felelősségét.
„Vállalom a felelősséget, hibáztam. Azt gondoltam, hogy jobb Grétának a későbbi időpont, amikor már nincs olyan dögmeleg, és többen ki tudnak jönni neki drukkolni. Háromszor annyian voltak, mint a fél kettes mérkőzésen. De így is vállalom, hogy elrontottam” – jegyezte meg a versenyigazgató.

BUDAPEST, WTA-TORNA (220 000 dollár, salak)

EGYES, 1. FORDULÓ:

Curenko (ukrán)–Arn (magyar) 3:6, 6:3, 6:1

Tatisvili (grúz)–Pironkova (bolgár, 3.) 1:6, 6:3, 6:1

Lukács (magyar)–Habler (magyar) 6:2, 6:1

Wozniak (kanadai)–Peer (izraeli, 7.) 6:4, 6:3

Erakovic (új-zélandi, 5.)–Parmentier (francia) 7:6, 3:6, 7:6

Zakopalová (cseh, 4.)–Keothavong (brit) 7:6, 3:6, 6:2

Martic (horvát, 6.)–Borsányi (magyar) 6:0, 7:5

Vesznyina (orosz)–Lepchenko (amerikai) 5:0-nál Lepchenko feladta

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top