Connect with us

Davis-kupa: Kellner Ádám is nyert, 2:0-ra vezetünk

Davis Kupa

Davis-kupa: Kellner Ádám is nyert, 2:0-ra vezetünk

A várakozásoknak megfelelően Kellner Ádám 6:3, 6:7, 6:2, 6:2-re legyőzte a lettek csereemberét, Deniss Pavlovst a Nyíregyházán zajló Davis-kupa-csata második találkozóján. A magyar válogatott így 2:0-s előnyből várhatja a szombaton 14 órakor kezdődő párost. Újabb győzelem esetén a mieink szeptemberben az euro-afrikai zóna I. csoportjába jutásért játszhatnak majd.

A lettek már a nyitó napon változtattak az eredeti felálláson, a második pénteki egyesre kijelölt Andis Juska helyett Deniss Pavlovs játszott Kellner Ádám ellen. A magyar játékosra Fucsovics Márton Ernests Gulbis ellen aratott sikerét követően talán még nagyobb teher nehezedett, hiszen a kötelezőnek tartott győzelemmel a továbbjutáshoz is közel kerülhetett a magyar válogatott.

A 25 éves teniszező ennek ellenére már a mérkőzés elején elvette ellenfele adogatását, és 6:3-ra megnyerte az első szettet. A folytatásban a lett már jobban adogatott, rövidítésre mentette a második játszmát, amelyet jobb koncentrációval meg is nyert 7–2-re. A bivalyerős első adogatásait jó százalékban pályára ütő Kellner nem bizonytalanodott el, ugyanolyan agresszív maradt, ami meg is hozta a gyümölcsét, hiszen a harmadik játszmát 6:2-re megnyerve újra vezetett. Ráadásul jóval frissebb volt ellenfelénél, akinek láthatóan nem feküdt a magyar támadóstílusa. Pavlovs koncentrációja csak rövid időre hagyott ki a negyedik szettben, de az végzetesnek bizonyult. 2:1-nél két kettős hibát ütött, és elveszítette az adogatását, amivel gyakorlatilag a meccs is eldőlt. Kellner végül kevesebb mint három óra alatt 6:3, 6:7, 6:2, 6:2-re győzött, így a magyar válogatott 2:0-s előnyből várhatja a szombati folytatást.
„Az elején kicsit tompa voltam, nagyon meleg volt a csarnokban, és nehezen tudtam felpörögni. Szokatlan volt a szituáció, hogy Fucsovics Marci győzelme  miatt előnyből indulhattam neki a meccsnek, és ez az elején görcsössé tett kicsit. Aztán a harmadik és negyedik szettre már belejöttem, onnantól már nem volt gond” – mondta Kellner Ádám a mérkőzés után.
A párosok összeállítását illetően még sok volt a kérdőjel péntek este. Hornok Miklós szövetségi kapitány a legnagyobb esélyt a Fucsovics Márton, Balázs Attila duó bevetésére látja, míg a másik oldalon kérdéses, hogy játszik-e Ernests Gulbis.

DAVIS-KUPA, EURO-AFRIKAI ZÓNA, II. CSOPORT

2. FORDULÓ, NYÍREGYHÁZA:

Magyarország–Lettország 2:0-állás

Fucsovics Márton–Gulbis 6:7, 6:3, 6:4, 4:6, 6:3

Kellner Ádám–Pavlovs 6:3, 6:7, 6:2, 6:2

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Davis Kupa

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top