Connect with us

VIDEÓ – Nadalék már tesztelik a jövő teniszütőjét

Egyéb hír

VIDEÓ – Nadalék már tesztelik a jövő teniszütőjét

Párizsban, a Roland Garroson mutatta be hivatalosan is a nagyközönségnek a világ első, számítógéppel összekapcsolt teniszütőjét a Babolat. A játékszert a korábbi világelső tesztelte a franciák kedvencével és két női éljátékossal egyetemben.

A teniszvilág már a Roland Garros hétvégi rajtjára készül (ugyan a selejtezők már zajlanak, de a lényeg a főtáblán kezdődik), ehhez igazítva mutatta be forradalminak tűnő újdonságát a francia sportszergyártó cég, a Babolat.

A Play & Connect névre keresztelt teniszütő tulajdonképpen egy számítógépes rendszer egyik eleme: az ütőbe épített érzékelők a játékos minden mozdulatát, minden ütés pontos erejét és minőségét továbbítják egy számítógépre. A profik mellett ez a játékukat fejleszteni kívánó lelkes amatőrök számára is hasznos lesz, hiszen így könnyebben tudják elemezni, hogy miben kell még fejlődniük.

Az új ütőt a cég sztárjai mutatták be: Rafael Nadal, a francia Jo-Wilfried Tsonga, illetve a hölgyek részéről a belga Kim Clijsters és a kínai Li Na.

Bemutató a Roland Garroson

Az ütő egyébként nem volt mindenki számára újdonság: Rafa februárban egy titkos szeánsz keretében már találkozott vele, akkor nagybátyjával és edzőjével, Toni Nadallal próbálta ki az elektronikus ütőt.

Nadalék ütőt tesztelnek

A cég tájékoztatása szerint az ütő nem nehezebb, mint amit ma is használnak a játékosok, az ára pedig megegyezik a felső kategóriás profi ütők árával (kb. 250 euró, azaz kb. 75 ezer Ft).

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top