Connect with us

Sarapova a padlóról felállva diadalmaskodott Rómában

Egyéni

Sarapova a padlóról felállva diadalmaskodott Rómában

Az orosz Marija Sarapova nyerte meg a római nemzetközi teniszverseny női tornájának döntőjét, miután 6:4, 4:0-s hátrányból fordítva, döntő szett rövidítésben felülmúlta a kínai Li Nát. A találkozó mindent eldöntő játékát egy több mint kétórás esőszünet előzte meg.

A két játékos eddig tíz alkalommal találkozott egymással, hatszor Sarapova, négyszer Li Na nyert. Legutóbb Miamiban futottak össze, a negyeddöntőben két szettben győzött az orosz szépség.
Az első szettben 1:1 után elvették egymás adogatását, majd ezt követően Li Na a lehető legjobbkor tudta ugyanezt újra megtenni, és 6:4-gyel előnybe került. Sarapova nagy bajban volt, ugyanis a második játszmában kétszer is elveszítette az adogatását, és kínai ellenfele 4:0-ra elhúzott.
Ekkor azonban megtorpant Li Na, és sorozatban nyolc gémet bukott el egymás után. Mindez azt eredményezte, hogy Sarapova előbb 6:4-gyel egyenlített, majd a döntő szettben is 2:0-ra vezetett. 4:1-es orosz előny után azonban újabb fordulat következett be, és Li Na 5:4-re fordított, Sarapovának pedig a meccsben maradásért kellett adogatnia.
Elbírta a nyomást, mint ahogy 6:5-nél is, így következhetett volna a rövidítés, azonban eleredt az eső, így félbe kellett szakítani a meccset. Több mint két órát kellett várni a folytatásra, amely után kérdéses volt, melyik játékos tud felülkerekedni. Sarapova rögtön egy mini brékkel kezdett, majd hozva saját szerváit 3:0-ra elhúzott, 4:4-nél azonban utolérte az orosz lányt Li Na. Ezután kölcsönösen pontot tudtak szerezni a másik adogatásából, Sarapova újabb pontja után pedig Li Na széleset ütött.
Sarapova tehát nagy küzdelemben megvédte római elsőségét, ötödik idei kupadöntőjéből a másodikat megnyerve (korábban Stuttgartban diadalmaskodott).

RÓMA, WTA-TORNA (2 168 400 DOLLÁR, SALAK)
DÖNTŐ:
Sarapova (orosz, 2.)–Li Na (kínai, 8.) 4:6, 6:4, 7:6 (5)

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top