Connect with us

Djokovics meccslabdákról nyert Tsonga ellen

ATP

Djokovics meccslabdákról nyert Tsonga ellen

Közel állt a búcsúhoz a szerb világelső Novak Djokovics a Francia nemzetközi teniszbajnokság negyeddöntőjében, de végül döntő szettben kiharcolta a négy közé jutást a hazai Jo-Wilfried Tsonga ellen, akinek a negyedik játszmában négy mérkőzéslabdája is volt.

Pedig nem indult rosszul a találkozó a szerb világelső számára, hiszen a hozzá hasonlóan a nyolcaddöntőt öt szettben teljesítő Jo-Wilfried Tsonga elleni összecsapás elején kétszer is elvette a francia teniszező szervajátékát, és 6:1-gyel behúzta az első szettet.

Sőt, még a második elején sem úgy tűnt, hogy neki áll a zászló, egyből elvette Tsonga adogatását, amelyet követően sajátjait megnyerve 4:2-re vezetett. Innen sorozatban azonban három gémet nyert meg a francia, és bár Djokovics 4:5 után még egyenlített, a következő adogatását ismét elvette Tsonga, így kiegyenlített majd a harmadik felvonásban egy gyors brék után azonban Tsonga egyből visszavette elveszített játékát (2:2), innentől pedig 6:5-ös francia vezetésig egyikük sem hibázott. Djokovics ekkor igen, így Tsonga már 2:1-re vezetett a szetteket tekintve.

A negyedik játszmát a francia kezdte, és mivel adogatóként egyszer sem hibázott, 5:4-es előnyénél Djokovicsnak a meccsben maradásért kellett adogatnia, ráadásul 15–40-nél két meccslabdához jutott Tsonga. A szerb teniszező megfordította azonban ezt a játékot, mint ahogy 5:6-nál is hárított két mérkőzéslabdát, így jöhetett a rövidítés, amelyben Djokovics 6–4-nél két szettlabdához jutott, és bár a saját adogatásánál lévő elsőt még elrontotta, erre nem fázott rá, és döntő játszmára mentette a találkozót.

Itt pedig még nem volt kérdés, a szerb egy gyors brékkel 3:0-s előnyre tett szert, majd miután 4:1-nél másodjára is elvette Tsonga adogatását 5:1-nél az elődöntőért adogathatott, amelyet sikerrel tett meg. Djokovics leendő ellenfele, Roger Federer lesz, aki szintén hátrányból fordított Del Potró ellen.

ROLAND GARROS, GRAND SLAM TORNA ( 18 718 000 EURÓ, SALAK)
FÉRFI EGYES, NEGYEDDÖNTŐ:
Djokovics (szerb, 1.)–Tsonga (francia, 5.) 6:1, 5:7, 5:7, 7:6, 6:1

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top