Connect with us

Stosur és Errani is elődöntős

Egyéni

Stosur és Errani is elődöntős

A Francia nemzetközi teniszbajnokság női egyesének negyeddöntőjében a hatodik helyen kiemelt ausztrál Samantha Stosur egy szorosabb és egy sima szettben legyőzte a szlovák Dominika Cibulkovát, így bejutott az elődöntőbe, ahol az ellenfele a német Angelique Kerbert felülmúló olasz Sara Errani lesz.

A Stosur–Cibulková találkozó résztvevői számára nem volt ismeretlen a Roland Garros végjátéka, hiszen az ausztrál 2010-ben döntőt játszott (és maradt alul Francesca Schiavonéval szemben), míg a világelső Viktorija Azarenkát kiejtő szlovák lány tavaly az elődöntőig menetelt.

Stosur kezdte jobban a találkozót, és két brék után 5:2-re ellépett, innen a top100 legalacsonyabb tagja, a mindössze 161 cm magas Cibulková ugyan 5:4-re még feljött (sőt, ekkor volt három fogadólabdája is volt az egyenlítéshez), az ausztrál a következő játékával megnyerte a szettet (6:4). A második játszma elején a szlovák teniszező újabb három bréklabdát herdált el, míg az ausztrál kihasználta lehetőségeit, így gyorsan meglépett, és végül simán megnyerte a találkozót (6:1).

Stosur ellenfele a felső ágon a 25 éves (szintén nem égimeszelő – 164 cm magas) Errani lesz, akinek sikerével az olaszok sorozatban harmadik évben is lesz olasz a női elődöntőben (Schiavone 2010-es sikere után 2011-ben a fináléban maradt alul). Az év előtt Grand Slam-tornákon csak 3. körig jutó Errani idén az Australian Openen már a negyeddöntőig jutott, majd a salakszezon során Acapulcóban, Barcelonában és Budapesten sem talált legyőzőre, és Párizsban is döntőig menetelt.

Az olasz rögtön egy brékkel kezdte a német Angelique Kerber elleni találkozót, majd a szett végén egy újabb fogadójátékbeli remeklést követően behúzta az első játszmát. A folyatásban mindketten szenvedtek adogatóként, sorozatban nyolcszor brékeltek a felek. Kerber 6:5-ös előnyénél két szettlabdához jutott, innen azonban Errani rövidítésre mentette a játszmát, amelyet magabiztosan behúzott.

ROLAND GARROS, GRAND SLAM TORNA ( 18 718 000 EURÓ, SALAK)
NEGYEDDÖNTŐ:
Stosur (ausztrál, 6.)–Cibulková (szlovák, 15.) 6:4, 6:1
Errani (olasz, 21.)–Kerber (német, 10.) 6:3, 7:6

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top