Connect with us

Ellopták a galambűző sólymot Wimbledonból

Egyéb hír

Ellopták a galambűző sólymot Wimbledonból

A rendőrség közleménye szerint ellopták Rufust, a Wimbledoni Tenisztornán a galambok elűzésére betanított sólymot. A nyomozók vizsgálják Rufus eltűnésének körülményeit, akinek a Wimbledoni Teniszbajnokság ideje alatt a galambok elűzése volt a feladata a pályák környékéről.

A madár pénteken hajnalban tűnt el a kalitkájával együtt, egy Wimbledonban parkoló autóból. Egy szóvivő elmondása szerint a sólyom a Dunstall Roadon parkoló autóból tűnt el, melynek hátsó ablakát nyitva hagyták, hogy megfelelően szellőzzön a beltér a madár számára.

A sólyom az All England Clubnál tevékenykedett korábban, most a 2012-es Wimbledoni Tenisztornán kapott feladatot. A madár ezen kívül egy család háziállata is egyben, akiket nagyon felzaklatott az ügy.

„A család nagyon csalódott a négy és fél éves Rufus eltűnése miatt. Mindent elkövetnek, hogy visszaszerezzék a négy és fél éves madarat”. – mondta a szóvivő.

A sólyom nagy népszerűségnek örvend a dél-londoni klubnál, ahol a látogatók rendszeresen készítenek közös fotókat Rufusszal. Érdekesség, hogy még saját twittere is van, ahol napi szinten teszi közzé véleményét. Legutóbb Rafael Nadal váratlan kiesésekor „twittelt”:

„Murray továbbment, Rafa 2-1-es hátrányban van, Ward remekül játszott, de kikapott Mardy Fishtől, az olaszok pedig vezetnek a németek ellen!” – állt a madár rajongói oldalán.

Rufusnak nem természetes táplálékai a galambok, a sólymokat csak kiképzik arra, hogy elűzzék őket a pálya környékéről, nehogy azok berepüljenek oda a mérkőzés közepén. A sólymok a pálya fölött köröznek a meccsek előtt és után – közben nem -, a galambokat nem is támadják, mindössze elriasztják őket.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top