Connect with us

Serena Williams-Radwanska döntő Wimbledonban

Egyéni

Serena Williams-Radwanska döntő Wimbledonban

A négyszeres wimbledoni bajnok Serena Williams bejutott a londoni tenisztorna egyesének szombati döntőjébe, amelyben a lengyel Agnieszka Radwanskával találkozik.

A 24 ászával wimbledoni női rekordot felállító amerikai és a lengyel is két szettben nyerte meg csütörtöki elődöntőjét, előbbi a fehérorosz Viktorija Azarenkát, utóbbi a német Angelique Kerbert győzte le.

Serena Williams zsinórban a hetedik wimbledoni elődöntőjét nyerte meg egyesben, s szombaton harcba szállhat ötödik salátástáljáért. Az All England Clubban korábban 2002-ben, 2003-ban, 2009-ben és 2010-ben is sikerrel járó amerikai Viktorija Azarenkát győzte le, hogy két év után ismét Grand Slam-torna-győzelmet ünnepelhessen – a 14.-et.

Az első szettben Serena 4:3-as vezetéséig nem történt brék, de az amerikai ellenállhatatlan volt a szerva gémjeiben. Első szerváiból 100, a másodikakból 60 százalékos hatékonysággal nyerte meg a pontokat. Aztán sikerült elvennie Azarenka adogatását, és a szettért adogatva sem hibázott, 6:3-mal az övé lett a játszma.

Tekintve, hogy Serena Williams ezelőtt 193 mérkőzésén nyerte meg Grand Slam-tornán az első játszmáját, és ezek közül csak négyszer vesztette el a meccset, a Fehéroroszország első wimbledoni fináléjára törő Azarenkának nem sok esélye maradt. Egyrészt azért nem, mert eddigi öt GS-mérkőzésükön még nem tudta legyőzni az amerikait, másfelől azért, mert Serena elképesztően szervált, egyetlen olyan nőt sem tudnánk megnevezni a tenisztörténelemből, aki ez ellen a játék ellen megtalálta volna az ellenszert.

„Még soha egyetlen nőt nem láttam úgy szerválni egy egész szetten át, mint most Serenát” – mondta John McEnroe, a BBC kommentátora a második játszma előtt.

A lefegyverzett Azarenka a folytatásban sem talált magára, Williams az adogatás fogadásoknál is ellenállhatatlanná vált, 1:1-nél brékelt is. Ám – talán a döntő közelségét érezve – egyre több hiba is belecsúszott a játékába, ami az utolsó esély volt Azarenka számára. A világranglista-2. egyre inkább elhitte, hogy lehet még keresnivalója, és 2:3-nál második bréklabdáját kihasználva sikerült egyenlítenie.

Ugyanilyen nehéz volt hozni következő adogatását, de a Steffi Graf (1999) óta első 30 évesként wimbledoni elődöntőt játszó Williams több, tiszta helyzetben elkövetett hibájának köszönhetően ez is sikerült.
Ezt követően brék nélkül eljutottak 6:6-ig, a rövidítés döntött – ebben az évben füvön mindketten hibátlanok voltak eddig ebben a kategóriában (5-5 győzelem), de most valakinek meg kellett törnie. 6–6-ig mindketten hozták az adogatásukat, ekkor Williams minibrékjét követően 24. ászával megnyerte a mérkőzést.

„Nagyon keményen dolgoztam, nagyon akartam ezt a döntőt. Viktorija is jól játszott, a második szettet nagyon szorossá tette, én már a döntőre gondoltam, és ez visszaütött. Könnyebb is lehetett volna, de nem tudtam befejezni. Nagyon örülök, hogy sikerült megnyerni a rövidítést – mondta Williams a BBC-nek. – Agnieszka fantasztikusan játszik ezen a tornán, de a döntőben minden labdát vissza fog kapni, ígérem.”

A kora délutáni elődöntőben két olyan játékos találkozott egymással, akik először jutottak be a négy közé Grand Slam-tornán. A lengyel Agnieszka Radwanska és a német Angelique Kerber erőtenisz helyett ötletes megoldásokkal színesített mérkőzést játszott egymással.

Az első szettben Kerber 3:1-re elhúzott, de attól fogva csak Radwanska nyert gémet, és magabiztosan megnyerte a játszmát. A második szettben 2:2-ig fej fej mellett haladt a két hölgy, ekkor Radwanska brékelt, és meg is tartotta előnyét, 6:4-re megnyerve a játszmát és a mérkőzést.

Az idei dubai, miami és brüsszeli WTA-tornát is megnyerő Radwanska életében először játszik döntőt Grand Slam-tornán. Második lengyel játékosként, az openérában pedig az elsőként játszhat Grand Slam-döntőt – erre korábban csak Jadwiga Jedrzejowska volt képes még az 1930-as években.

„Örülök, hogy sikerült jól játszanom, a nehéz negyeddöntő után kellett az egy nap pihenő. Az elején mindketten idegesek voltunk, de nálam ez nem ment át görcsösségbe, tudtam higgadtan összpontosítani a pontokra. Már csak egy győzelem kell ahhoz, hogy valóra váltsam az álmomat, mindent meg fogok tenni érte” – mondta a mérkőzés után Radwanska, aki hétfőtől világelső lehet, ha a döntőben legyőzi Serena Williamset.

WIMBLEDON, GRAND SLAM TORNA ( 16 100 000 FONT, FŰ)
NŐI EGYES, ELŐDÖNTŐ:
S. Williams (amerikai, 6.)–Azarenka (fehérorosz, 2.) 6:3, 7:6
A. Radwanska (lengyel, 3.)–Kerber (német, 8.) 6:3, 6:4

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top