Connect with us

Blake: „A dopping a teniszben is jelen van”

Egyéb hír

Blake: „A dopping a teniszben is jelen van”

Az amerikai James Blake megnyerte első fordulós mérkőzését az US Openen, majd ezt követően nyilvánította ki véleményét a tiltott szerekkel kapcsolatban.

Az egykoron világ negyedik legjobb játékosaként számon tartott Blake a szlovák Lukas Lackóval csapott össze az első fordulóban és négy szettben búcsúztatta is. Ezután nyilatkozott az újságíróknak a tiltott teljesítményfokozásról: „Biztos vagyok benne, hogy vannak srácok, akik csinálják, és megússzák, mert előrébb járnak, mint az ellenőrzés.”

Sajnálatosnak tartja, hogy jelen van a teniszben is a dopping, de nagyon reméli, hogy a vezetők remek munkát végeznek annak érdekében, hogy elkapják a csalókat.

A jelenleg 115. helyen rangsorolt teniszező úgy gondolja, hogy a magas díjazás az egyik oka annak, hogy mindent elkövetnek a sportolók a jó eredmény érdekében. Az amerikai nyílt teniszbajnokságon is 1.9 millió dollárt, vagyis közel 420 millió forintot kap a végső győztes – olvasható a Reuters oldalán.

A 32 esztendős sportoló a saját bőrén tapasztalta már többször is, hogy a tenisz nagyhatalmú urai mindent elkövetnek, hogy elkapják a bűnösöket: „Természetesen több esetben engem is zavar, hogy reggel hatkor fel kell keljek azért, hogy vizeljek egy csészébe, de ez a munkájuk. Tudom, hogy értem, meg mindenki másért csinálják. Boldog vagyok, hogy segíthetek.”

Blake nem tudja mit gondoljon Lance Armstrong esetéről. Nem tudja, hogy mi igaz, vagy mi nem, hiszen a kerekes elmondása szerint 5-600 alkalommal ellenőrizték: „Elképzelésem sincs az egészről. Nem ismerem őt, soha nem is találkoztunk. Nem tudom milyen ember lehet, de az tudom, hogy a története sokakat inspirált. Tudom, hogy mennyi embernek segített és ez igazán meggyőző.”

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top