Connect with us

Wozniacki búcsúzott

Egyéni

Wozniacki búcsúzott

Már az amerikai nemzetközi tenisztorna első fordulójában kiesett a nőknél a korábbi világelső Caroline Wozniacki. A 8. helyen kiemelt dán teniszezőt a román Irina-Camelia Begu búcsúztatta 6:2, 6:2-vel, akinek ez volt az első sikere top 10-es versenyző ellen.

Már megszokhattuk, hogy a női teniszezőknél általában hamarabb kezdődik a csillaghullás a nagy tornákon, mint a férfiaknál, ám hogy Caroline Wozniacki kiesett a US Open első fordulójában, idei teljesítményét látva alighanem már nem is olyan nagy meglepetés.

A kisebb sérüléssel bajlódó dán akárcsak Wimbledonban, Flushing Meadowsban is az első kör után csomagolhat, így idei legjobb eredménye a melbourne-i negyeddöntő, s ezzel már-már érthetetlenné teszi 2010 végét, a 2011-es év elejét, amikor GS-siker nélkül is magabiztosan vezette a világranglistát.

Hogy Wozniackit mennyire befolyásolta sérülése, nem tudni, mindenesetre a román Irina-Carmelia Begu ezzel nem különösebben foglalkozott, és már-már könnyedén, 6:2, 6:2-re győzte le riválisát, s ezzel életében először jött ki győztesen egy top 10-es játékos elleni összecsapásból.

Wozniackihoz hasonlóan a korábbi Roland Garros-győztes Francesca Schiavone sincs túl nagy formában. Igaz, az olasztól aligha várt bárki is kiugró eredményt az amerikai kemény pályás versenyeken, ám a Cincinnatit követő New York-i első körös búcsú számára is csalódás lehet. Az amerikai közönség viszont ezt aligha sajnálta, hiszen a még mindig csak 19 éves Sloane Stephens akadályozta meg Schiavone nagy amerikai kiteljesedését, s ha a fiatal lány lendülete nem törik meg a folytatásban – elsőként a nem épp verhetetlen német Tatjana Malek ellen –, akkor biztosíthatja helyét az év végére a világranglista top 50-es mezőnyében.

Más kiemeltekkel ellentétben Marija Kirilenko kitűnő formában van, az olimpiai 4., New Haven-i döntős orosz lány Chanelle Scheepers ellen is bizonyította ezt. Ez bizonyára remek hír barátja, Alekszandr Ovecskin és a jégkorongos helyzetébe magukat szívesen képzelő férfiszurkolók számára. Kevésbé lehet az viszont Arn Grétának, aki a második fordulóban lesz kénytelen szembenézni a 25 éves orosszal.

US OPEN, NEW YORK, GRAND SLAM TORNA ( 25 526 000 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA)
NŐI EGYES, 1. FORDULÓ:
Begu (román)–Wozniacki (dán, 8.) 6:2, 6:2
Soler-Espinosa (spanyol)–Kudrjavceva (orosz) 6:3, 6:2
Stephens (amerikai)–Schiavone (olasz, 22.) 6:3, 6:4
Malek (német)–Amanmuradova (üzbég) 4:6, 6:2, 6:4
Kirilenko (orosz, 14.)–Scheepers (dél-afrikai) 6:2, 6:1
Martínez-Sánchez (spanyol)–Lucic (horvát) 6:3, 7:5
Govorcova (fehérorosz)–Paszek (osztrák, 29.) 6:3, 6:4
Bertens (holland)–McHale (amerikai, 21.) 6:4, 4:6, 6:3
Pucskova (orosz)–Falconi (amerikai) 7:6, 6:7, 6:3
Errani (olasz, 10.)–Muguruza (spanyol) 6:3, 6:7, 6:1

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top