Connect with us

Murrayék ütésváltása sehol sincs a hölgyekétől

Egyéb hír

Murrayék ütésváltása sehol sincs a hölgyekétől

Andy Murray és Novak Djokovics a hétfői US Open-döntő első szettjében egy 54 ütést hozó labdamenettel is elkápráztatta a nagyérdeműt, ám még ezzel sem sikerült megközelíteniük a rekordot, amelyet két hölgy tart – jó eséllyel az idők végezetéig…

Az Andy Murray 3:2-es vezetésénél, a skót szervajátékában lejátszott, Djokovics által megnyert 54 ütéses labdamenetet követően többekben felvetődött, hogy ez esetleg új csúcs, ám erről szó sincs. A Telegraph emlékeztet rá, hogy Björn Borg és Guillermo Vilas az 1978-as Roland Garros döntőjében 86 ütést produkált egy labdamenet során, amely után a svéd klasszis örülhetett.

Vilas négy évvel később Borg honfitársával, Mats Wilanderrel nézett farkasszemet a párizsi Grand Slam-torna fináléjában, ekkor 68-szor ütötték át egy poén során a labdát a háló fölött, és ezt a pontot az argentin nyerte – de a döntőt ezúttal is elveszítette.

A hivatalosan nyilvántartott leghosszabb labdamenetet azonban nem férfiak, hanem két amerikai hölgy, Vicki Nelson és Jean Hepner játszotta le 1984 októberében egy richmondi versenyen. Vicki 6 óra 31 perc alatt 6:4, 7:6 (11–9) arányban győzött a tenisztörténelem leghosszabb ideig tartó női mérkőzésén, amely során az egyik labdamenet 29 percig tartott és 643 ütés után ért véget. Ez a találkozó egy másik csúcsot is tart: ez a leghosszabb, egy nap alatt lejátszott teniszmeccs.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top