Connect with us

Djokovic-Murray döntőt rendeznek Sanghajban

ATP

Djokovic-Murray döntőt rendeznek Sanghajban

Az idei US Open győztese, Andy Murray legyőzte a világelső Roger Federert, s ezzel bejutott a sanghaji tenisztorna fináléjába, ahol a Tomás Berdychet  kiejtő Novak Djokovic lesz az ellenfele.

A két teniszező eddig 17 alkalommal lépett pályára egymás ellen, és a kezdeti Murray-fölényt (6–2), majd Federer-dominanciát (2–6) követően legutóbb, a londoni olimpia fináléjában a brit diadalmaskodott, így ő vezetett kettejük örökmérlegében (9–8).

A legutóbbi két sanghaji mestertornát megnyerő Murray jött ki jobban a találkozó eleji adok-kapokból, az első öt játékban háromszor is a fogadó örülhetett (3:2), ebből pedig kétszer is az Angol nemzetközi tenisztorna (Wimbledon) fináléjában ellene diadalmaskodó Federer jött ki rosszul, és miután ezt követően mindketten hozták adogatásukat, az első játszma a brité lett (6:4).

A második szett eleje sem úgy indult, ahogy a svájci megálmodta, a britnek hét bréklabdája is, de Federer az utolsót is hárította egy elképesztő labdamenet során, majd behúzta a több mint tízperces játékot (0:1), amelyet még egy rövid szünet is megzavart a szemerkélő eső miatt.

Murray sima adogatása után gyorsan ismét elhúzott 0:30-ra, a svájci azonban innen is megfordította a gémet (1:2), de két adogatással később a brit 40:0-ről (játszmabeli 8. bréklabdájával) elvette Federer adogatását (3:2).

Könnyebb-nehezebb szervajátékokkal, de újabb brék nélkül érkeztek meg a felek 5:4-hez, ekkor azonban másodjára is közbeszólt a szett elején is jelentkező eső, így újabb rövid pihenőre volt szükség. A folytatás után két Federer-hibával két mérkőzéslabdához jutott Murray (40:15), amelyek közül már az elsővel élt a brit, így bejutott a döntőbe (6:4).

Murray ellenfele a fináléban a korábbi világelső szerb Novak Djokovics, aki szintén két szettben győzte le a cseh Tomás Berdychet, így 2012-ben 10. alkalommal jutott döntőbe.

Az eddigi kilencből ötször (többek között a Roland Garroson és a US Openen) hagyta el vesztesen a pályát a szerb klasszis, legutóbbi fináléjában azonban két szettben legyőzte a francia Jo-Wilfried Tsongát.

Djokovics Murray elleni mérlege az Amerikai nemzetközi tenisztorna döntője és a londoni olimpia elődöntőjének elbukása után is pozitív, a szerb nyolc sikerével szemben a skót játékos hétszer örülhetett.

SANGHAJ, ATP 1000-ES TORNA (3 531 600 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA)
ELŐDÖNTŐ:
Murray (brit, 3.)–Federer (svájci, 1.) 6:4, 6:4
Djokovics (szerb, 2.)–Berdych (cseh, 4.) 6:3, 6:4

 

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top