Connect with us

Meccslabdákat hárítva győzött Djokovics Sanghajban

ATP

Meccslabdákat hárítva győzött Djokovics Sanghajban

Novak Djokovic szetthátrányból fordítva, öt meccslabdát hárítva győzte le Andy Murrayt a 3,53 millió dollár összdíjazású, sanghaji keménypályás férfi tenisztorna vasárnapi fináléjában.

A fináléban rosszul kezdett a sorozatban harmadik sanghaji győzelmét hajszoló Murray, Djokovics ugyanis 2:0-s villámrajtot vett. A brit be is húzta erre a féket, hibákat kényszerített ki Djokovics fonákján, és 2:2-nél utolérte a szerbet, majd elvette ellenfele adogatását, így már vezetett.
Nem sokáig: Djokovics azonnal visszaszerezte az elveszített adogatójátékot, majd a félelmetes erejű (de gyakran pontatlan) ütésekkel operáló két klasszis újból eljátszotta a „brékcserét”, eljutva 4:4-ig. A sorozatos brékek után Djokovics hozta a szerváját, Murray is – 5:5-ről folytatták az igencsak hektikus meccset. A brit egyenlőig itt is eljutott Djokovics adogatójátékánál (40:0-ről egyenlített ki), majd a szerb egy kiváló szerva után a ziccert belepüfölte a hálóba – bréklabda! Murray végig védekezett, Djokovics viszont csúnyán elrontott egy újabb ziccert, majd azzal a lendülettel rommá törte az ütőjét még a pályán – nem lettünk volna a szerencsétlen sporteszköz (vagy az ütlegelt pálya) helyében… Murray saját szervájánál két játszmalabdához jutott, Djokovics az elsőt pazar ütéssel hárította, a másodiknál megint hibázott, ezzel Murray 7:5-re megnyerte a szettet.

A játszmák közötti technikai szünet (értsd: el kellett takarítani a szétroncsolt ütő maradványait) után az első szettel ellentétben mindkét fél hozta az adogatójátékait, legalábbis 3:3-ig – ekkor Murray került lépéselőnybe, és meg is tartotta azt, így 7:5, 5:4-nél a tornagyőzelemért szerválhatott. Nem volt könnyű menet, mert Djokovics mindent megpróbált, Murraynek pedig az ellenfélen kívül saját idegeit is le kellett volna győznie – nem sikerült, a brit meccslabdát hibázott, majd elvesztette az adogatását, 5:5! Djokovics ezután átvette a vezetést, a kicsit megrendült Murray viszont összeszedte magát és rövidítésre mentette a játszmát.
A rövidítés Djokovics-minibrékkel indult, Murray egyre jobban veszekedett magával – játékára ez jó hatással volt, mert visszajött 3–3-ra, 5–4-nél pedig már vezetett. A következő, parádés labdamenet azzal végződött, hogy Djokovics a hálóba bombázott egy tenyeres keresztet, 2 óra 22 perc után újabb meccslabdához jutott Murray. Első szerváját a bíró mondta be outra (joggal), a második adogatásnál Djokovics villant, és pontot szerzett. Maradt még mérkőzéslabda, de már nem saját szervánál, és ezt Djokovics ki is használta – 6–6 a rövidítésben. A következő Murray-meccslabda 8–7-nél (és Djokovics-szervánál) jött, a szokott eredménnyel végződött, azaz a skót megint nem nyerte meg…Murray szettlabdát hárított, 10–9-nél ismét egy pontra került a diadaltól. Djokovics nagyon rossz első szervát küldött a hálóba, de Murray megint nem élt a lehetőséggel, a rövidítés hossza átlépte a húsz percet. Djokovics 12:11 (és egy borzasztó Murray-hiba) után végül hozta a játszmát, öklét rázva és ordítva tudatta: visszatáncolt a szakadék széléről!

A drámai játszmavég után mutatkozott némi esély Murray összeomlásÁra, de a skót erősnek bizonyult, folytatódott a fej fej melletti küzdelem. Djokovics nagy sansza 3:3-nál jött el, amikor eljutott 15:40-ig Murray adogatásánál, és kíméletlenül ki is használta a lehetőséget, brékelőnybe kerülve a döntő szettben.
Murray fogcsikorgatva küzdött, de csak egyenlőig tudott eljutni Djokovics adogatójátékánál, tovább nem, így 3:5-nél a mérkőzésben maradásért szerválhatott. Sikertelenül: hiába hajtotta a végsőkig szerb riválisát, alulmaradt, és gondolkozhat azon, hogyan sikerült ennyi lehetőséget kihasználatlanul hagyva elbuknia a finálét. Djokovics a sírból hozta vissza félelmetes küzdőszellemmel a győzelmet – méltán ünnepelt látványosan a végén.

SANGHAJ, ATP 1000-ES TORNA (3 531 600 DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA)
DÖNTŐ:
N. Djokovics (szerb, 2.)–Murray (brit, 3.) 5:7, 7:6, 6:3

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 50.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top