Connect with us

Jövőre már eleve hétfőre időzítik a férfi döntőt a US Openen

Egyéb hír

Jövőre már eleve hétfőre időzítik a férfi döntőt a US Openen

A következő évben átírják a forgatókönyvet az amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open szervezői és a női döntőt a verseny második vasárnapján, a férfi finálét pedig az ezt követő hétfőn rendezik meg.

Az utóbbi öt évben az időjárás miatt minden alkalommal hétfőn volt a férfi döntő, ráadásul az eredeti tervek alapján az elődöntők és a finálék között egyszer sem szerepelt pihenőnap, amit a versenyzők mindig nehezményeztek.

„Meghallgattuk a játékosokat, és megértettük, hogy be kell építenünk egy pihenőnapot a döntők elé” – mondta az Egyesült Államok Tenisz Szövetségének (USTA) szóvivője, Chris Widmaier. „A lehető legtöbb játékossal, ügynökeikkel és a női és férfi szövetségekkel is egyeztettünk. A pihenőnapokat elfogadta az elnökség. Ahhoz, hogy a döntőket a lehető legmagasabb színvonalon játszhassák le a játékosok, szükségük van a pihenésre, ezt most már felismertük.”

Az intézkedéssel egyébként megszűnik a Szuperszombatok rendszere, eddig ugyanis a szombati napokon két férfi elődöntőt és egy női döntőt játszottak.

A USTA azt is bejelentette, hogy rekordnagyságú, 4 millió dolláros emeléssel 29,5 millió dollár lesz a 2013-as verseny összdíjazása. Az eddigi legnagyobb növekedés 2 millió dollár volt a tavalyi és az idei US Open között. Azt egyelőre nem közölték, hogy a pénzt hogy osztják el a résztvevők között.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top