Connect with us

Djokovics őrült meccsen jutott a nyolc közé

ATP

Djokovics őrült meccsen jutott a nyolc közé

Novak Djokovics drámai csatában, a döntő szettet 12:10-re megnyerve győzött Stanislas Wawrinka ellen, s ezzel bejutott a legjobb nyolc közé az Ausztrál nemzetközi teniszbajnokság férfi egyesében.  

A játéknap utolsó mérkőzésén Novak Djokovics játszott a svájci Stanislas Wawrinkával, és a szerb egyértelmű esélyesnek számított. Hiába azonban az eddigi menetelés – szettveszteség nélkül – és a 11–2-es egymás elleni mérleg, az első játszma Wawrinkáé lett. De hogyan?! A világelső játéka gyakorlatilag atomjaira hullott, a 28 éves lausanne-i teniszező alig hihető módon uralta a játszmát, szórta a nyerőket, miközben szinte nem is hibázott, és mindegyik bréklabdáját kihasználta – huszonöt perc alatt övé lett az első szett!
Sőt, a másodikban Djokovics ugyan brékkel kezdett, ám aztán egy pillanatra kihagyott, és máris 0:40 volt, Wawrinka ki is egyenlített, majd újra elhúzott brékelőnnyel. A szerb azonban ismét elővette a legnagyobb küzdő énjét, és szinte a semmiből építette fel magát – 3:5 után visszajött brékhátrányból, és sorozatban megnyert négy játékkal 7:5-re hozta a játszmát.

Djokovics elkapta a fonalat, a harmadik szett elején is elvette ellenfele adogatójátékát (sorozatban harmadszor!), ám a svájci visszajött. A találkozó színvonala alig csökkent, tenyeressel hihetetlen ütéseket produkált mindkét fél, és egyik sem igazán látszott fáradni. Djokovics ugyanakkor lélektani előnybe került – vagy inkább hergelte magát… –, és a szakasz hajrájában jól használta ki ellenfele egy megingását, így 6:4-gyel elvitte a játszmát.

Következett a negyedik, s amikor már azt lehetett hinni, innen Djokovicsé a meccs, Wawrinka nem engedett, és stabilizálta a játékát. A felek minden addiginál jobban figyeltek a szerváikra, így a rövidítés döntött, amelyben Wawrinka tudott újítani, meglépett 3–0-ra, és hiába hárított két szettlabdát a címvédő, a 15. kiemelt a harmadikat kihasználta. Döntő játszma!
Az óriási harc folytatódott, az ötödik szett két brékkel indult, és 4:4-nél Wawrinka megint közel volt hozzá, hogy elvegye ellenfele adogatójátékát, ám három bréklehetősége mindegyikét hárította Djokovics. Ezután a svájci futott az eredmény után, így a nyomás rajta valamivel nagyobb volt. Sokáig nagyon jól bírta, hatszor szervált egymás után sikerrel a mérkőzésben maradásért, 11:10-nél azonban elbukott.

Az első meccslabdát egy jó adogatással, a másodikat pedig egy elképesztő fonák egyenessel hárította. Egyenlíthetett is volna, ám nem élt a lehetőséggel, a harmadik mérkőzéslabdánál pedig hiába játszott újra szinte tökéletesen, Djokovics mindent visszaadott, és egy okos fonák kereszttel elütött a hálónál álló Wawrinka mellett. Méltó lezárása volt ez az 5 óra 2 percig tartó küzdelemnek. A szerbre – aki a tavalyi melbourne-i fináléban 5 óra 53 perc alatt győzte le Rafael Nadalt – a negyeddöntőben az 5. kiemelt Tomás Berdych vár.

nemzetisport.hu

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE, GRAND SLAM TORNA (30 000 000 AUSZTRÁL DOLLÁR, KEMÉNY PÁLYA)
FÉRFI EGYES, 4. FORDULÓ:
Djokovics (szerb, 1.)–Wawrinka (svájci, 15.) 1:6, 7:5, 6:4, 6:7, 12:10

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Több innen: ATP

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top