Connect with us

Meghalt a 40-es évek Kurnyikovája

Bulvár

Meghalt a 40-es évek Kurnyikovája

A 40-es évek teniszsztárja volt az amerikai Gertrude Gussie Moran, aki nem eredményeivel, hanem divathóbortjával és külsejével hódította meg a sportvilágot. 89 évet élt.

Nem véletlenül mondta Gertrude Gussie Moranról Jack Kramer, a Los Angeles Times teniszszakírója, hogy a 40-es évek Anna Kurnyikovája volt, hiszen kísértetiesen hasonlít a két játékos karrierje.

Az orosz Anna is úgy fejezte be pályafutását, hogy soha nem nyert egyesben Grand Slam-versenyt, ugyanígy járt Gussie is, akit ugyan mindenki ismert, de egy páros wimbledoni döntőnél és egy egyesbeli US Open-elődöntőnél többre nem vitte.

A különbség annyi, hogy amíg Anna pénzre tudta váltani szépségét és divatmániáját, számos szponzor támogatja a mai napig, addig Gussie nehezen találta a helyét visszavonulása után. Pedig mindenki ismerte a sport világában, ő volt az első, aki rövid szoknyát mert felvenni a teniszversenyeken, 1949-es wimledoni „merénylete” – itt is térd feletti szoknyát viselt – pedig egyenesen világhírűvé tette.

Ám mivel akkor még nem léteztek szponzorok, dolgoznia kellett, egy nonprofit szervezetnél helyezkedett el, majd tévében, rádióban volt kommentátor, de hosszú ideig sehol sem vert gyökeret.

Jack Neworth teniszszakíró, aki az utóbbi években jó barátságot alakított ki vele, elmondta, hogy Gussie 1986-ban elveszítette azt a Santa Monica-i házat, amelyben felnőtt, és egy kis apartmanba költözött. A barátok segítségét nem fogadta el, szegényen halt meg rákbetegségben, hosszas kórházi kezelés után. Hamvait az óceánba szórják, közel a házhoz, ahol felnőtt.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Bulvár

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top