Connect with us

A WADA-elnök több doppingtesztet követel a fociban és a teniszben

Egyéb hír

A WADA-elnök több doppingtesztet követel a fociban és a teniszben

John Fahey, a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) elnöke egyáltalán nem elégedett azzal, ahogy a labdarúgásban és a teniszben a doppingolás elleni harcot kezelik.

A Lance Armstrong beismerő tévéinterjúja körül kialakult botrány újra a doppingellenes harcra irányítja a figyelmet, és ezt igyekszik kihasználni a WADA első embere is, aki szerint a legnépszerűbb sportág, a labdarúgás és a tenisz is tehetne többet ezen a téren.

„Egyszerűen ki kell mondanom a fociról: nem csinálnak elég tesztet az EPO-használat felderítésére. Csinálhatnának többet, és mi is erre biztatjuk őket. Bármilyen sportágról beszélünk, bárhol játsszák a világon, mindig lehet többet tenni. Láttam mostanában rossz példákat a teniszben is. Rutinos játékosok mondták, hogy nem túl sokszor tesztelik őket. A tenisz is tehetne többet, ahogy a futball is” – nyilatkozta Fahey, aki szerint nem csak vizeletes poharakat kellene gyakrabban elővenni.

„Használhatnák az eszüket is, nem csak gyakoribb vizsgálatok kellenének. A tesztek elrettentő erejűek lehetnek, alkalmasak is a lebuktatásra, de a sportolók biológiai útlevele is egy nagyon hatékony eszköz. Miért nem használják azt a fociban? Szerintem hatékonyabbak lennének” – mondta a WADA-elnök.

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Continue Reading
Ez még érdekelhet...

Több innen: Egyéb hír

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top