Connect with us

Babos kikapott az első fordulóban

Babos Timi szettelőnyről kapott ki

Egyéni

Babos kikapott az első fordulóban

Babos Tímea három szettben vereséget szenvedett a svéd Johanna Larssontól a 5 millió dollár összdíjazású Indian Wells-i keménypályás tenisztorna női versenyének szerdai nyitófordulójában.

Babos ellenfele, Johanna Larsson nem számított rossz előjelnek az Indian Wells-i első forduló előtt, hiszen a korábbi három találkozójuk közül a legutóbbi kettőt – mindegyiket tavaly – a magyar játékos nyerte meg, a három évvel ezelőttit pedig döntetlen közeli állásnál volt kénytelen feladni sérülés miatt.

Az első játszma rendkívül szorosan alakult, Babos kezdte a szervákat, és bár kicsit rosszabbul jöttek az első adogatásai, mindkét lány kifejezetten határozottan hozta a szerváit. Jellemző, hogy az első játszmában még csak bréklabdáig sem jutottak el a felek. Következett tehát a rövidítés, amelyben ugyancsak mininális volt a különbség: 7–5-tel az öt évvel fiatalabb soproni lány szerzett vezetést.

A második szett is hasonlóan kezdődött, ám a játszma közepén Babos bajba került az adogatásánál, és hiába hárított három bréklehetőséget, a negyedikkel már élni tudott szőke ellenfele. Ettől kezdve Larsson kezében volt a játszma, és nem is engedte ki a kezéből, hozta a következő két játékot, és egyenlített.

Babos hiába javított az első szerváin, a játék más elemeiben visszaesett, elbizonytalanodott, a svéd lány pedig ezt megérezte, és jól használta ki a döntő játszma elején, hozta az adogatását, majd elvette Babosét. Úgy tűnt, a lejtőn nincs megállás, a magyar lány a folytatásban nem nyert játékot, Larsson pedig 6:0-s harmadik szettel lépett túl rajta.

INDIAN WELLS, WTA-TORNA (5 185 262 dollár, kemény pálya)
1. FORDULÓ:
Johanna Larsson (svéd)–Babos Tímea (magyar) 6:7, 6:2, 6:0
Pervak (kazah)–Cseng Csie (kínai) 6:1, 6:2
Halep (román)–Davis (amerikai) 6:2, 6:0

Tedd meg első befizetésed, és legyen tiéd az akár 20.000 Ft értékű sportfogadási bónusz! (x)

Kommentek

Több innen: Egyéni

vegas

Csapat

Csapat-világbajnokság

Piqué tenisz világbajnokságot szervez!

By 2017. május 12. péntek

Csapat-világbajnokság

A szerb teniszezők nyerték a férfi csapat vb-t

By 2012. május 26. szombat

Csapat-világbajnokság

Cseh-szerb döntő a csapatvébén

By 2012. május 26. szombat
vegas

Bulvár

To Top